"Zirgu pastā" jauno režisoru izrādes pēc Šekspīra darbu motīviem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Zirgu pastā" jauno režisoru izrādes pēc Šekspīra darbu motīviem
"Zirgu pastā" jauno režisoru izrādes pēc Šekspīra darbu motīviem Foto: publicitātes

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Teātra mājā "Zirgu pasts" no 14. marta līdz 16.martam būs skatāmi LKA Dramatiskā teātra režijas mākslas trešā kursa studentu rudens semestrī tapušie kursa darbi, kas veidoti pēc angļu dramaturga Viljama Šekspīra darbu motīviem.

Kā informē LKA Radošās darbības centra pārstāve Laura Ozoliņa, trīs dienu laikā varēs noskatīties sešus jauno režisoru iestudējumus.

Izrādēs piedalās gan LKA Dramatiskā teātra režijas, aktiera mākslas un laikmetīgās dejas mākslas studenti, gan arī nesenie LKA Dramatiskā teātra aktiera mākslas programmas absolventi kā Rihards Zelezņevs, Elizabete Skrastiņa un Agris Krapivņickis. Tāpat izrāžu tapšanā nozīmīga bijusi sadarbība ar Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas studentiem, apliecinot topošo profesionāļu auglīgo sadarbību jau studiju procesā, akcentēja Ozoliņa.

Kursa vadītāja, profesore Māra Ķimele uzsvērusi, ka "bez Šekspīra nekādi". "Tādēļ režijas studenti veselu semestri pētīja un iedvesmojās no Šekspīra. Šie darbi ir subjektīva reakcija uz kādu no Šekspīrs lugām," akcentēja Ķimele.

14. martā "Zirgu pastā" plkst.12 varēs noskatīties režisora Jurģa Lūša interpretāciju par "Otello", plkst.12.45 - režisores Endīnes Bērziņas "Makbetu".

Savukārt 15. martā plkst.19 režisors Mārtiņš Gūtmanis skatītāju vērtējumam nodos izrādi "Otello un Dezdemona un Bezizeja", savukārt plkst.20 varēs noskatīties Mārtiņa Zvirbuļa "Et mors dilectio".

16. martā varēs noskatīties režisora Klāva Kristapa Košina versiju lugai "Venēcijas tirgotājs", bet plkst.21 - Henrija Arāja "Sapni vasaras naktī". 

Biļešu cena par divām izrādēm ir seši eiro. Skolēni, studenti un pensionāri, iegādājoties biļeti, saņem 50% atlaidi. Biļetes var iegādāties interneta vietnē "www.ticketshop.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu