Zbigņevs Stankevičs ar sekretāru piedzīvojis uzbrukumu (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs vada dievkalpojumu pirms labdarības koncerta ''Mana Dziesma tev'' Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē, kura laikā tiek vākti līdzekļi Rīgas Katoļu ģimnāzijas īpašo audzēkņu atbalstam.
Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs vada dievkalpojumu pirms labdarības koncerta ''Mana Dziesma tev'' Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē, kura laikā tiek vākti līdzekļi Rīgas Katoļu ģimnāzijas īpašo audzēkņu atbalstam. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs ar sekretāru pirms divām nedēļām piedzīvojis uzbrukumu.

Kā portālam TVNET pastāstīja Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis, neminot personas vārdu, 26.februārī neilgi pēc 9.00 no rīta Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz kādu dievnamu Vecrīgā par iespējamu konfliktu starp kādu vīrieti un baznīcas pārstāvjiem.

Notikuma vietā noskaidrots, ka dievkalpojuma laikā kāds vīrietis ar skaļiem izsaucieniem un necenzētu leksiku traucējis misi, tādēļ priesterim nācies no kanceles viņu apsaukt. Vēlāk miera traucētājs pametis baznīcas telpas, un šķitis, ka konflikts atrisinājies, bet pēc dievkalpojuma beigām izrādījies, ka viņš priesterus gaidījis ārpus baznīcas.

Brīdī, kad viņi iznākuši ārā, vīrietis turpinājis konfliktu, līdz vienam no priesteriem iesitis pa seju. Tajā brīdī abi priesteri pieaicinājuši palīgā netālu esošos Valsts policijas darbiniekus un kopīgiem spēkiem savaldījuši nekārtību cēlāju, kā arī izsaukuši Rīgas pašvaldības policijas darbiniekus.

Notikušo apliecināja arī kāda aculieciniece. Sarunā ar policistiem pārkāpējs skaidroja, ka priesterim pa seju iesitis, jo vēlējies “redzēt, vai priesteris pagriezīs otru vaigu”.

Par vīrieša rīcību mises laikā kārtības sargi sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu par sīko huligānismu un piesprieda 200 eiro naudas sodu, savukārt vēlāk notikušais uzbrukums tiks vērtēts atsevišķi kā miesas bojājumu nodarīšana – cietušajam priesterim nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze. Tāpat pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par dzīvošanu bez deklarētas dzīvesvietas, par ko piespriests 50 eiro naudas sods.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu