Stiprini imunitāti, deguna ziedes, piesardzība jeb infektoloģe par to, ko varam darīt lietas labā (12)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Infektoloģe, Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ludmila Vīksna par pasauli nobaidījušo koronavīrusu runā visai mierīgi. ".. jo vairāk cilvēku saskarsies ar konkrēto slimības izraisītāju, jo vairāk cilvēkiem izstrādāsies antivielas un vīruss sāks zaudēt savu spēku." Tomēr viņa arī atzīst – jaunais koronavīrusa paveids ir agresīvs un maz zināms.

Šīs nedēļas žurnāls "Ieva" publicējis plašu un informatīvu interviju ar infektoloģi, Rīgas Stradiņa universitātes profesori Ludmilu Vīksnu.

Piedāvājam nelielu ieskatu infektoloģes sniegtajā informācijā par to, ko varam tagad darīt lietas labā.

* Roku mazgāšana tiešām ir ļoti nepieciešama, jo vīruss no elpceļiem var nonākt jebkurā vietā. 

* Gados vecākiem cilvēkiem es šobrīd stingri iesaku neceļot. Pārējie paši var izvēlēties. Es pati šobrīd nelidotu nekur. Kopumā mums visiem vajadzētu izvairīties no tā, no kā varam izvairīties.

* Jāstiprina imunitāte, bet nekādā gadījumā tagad nevajadzētu uz savu galvu sākt lietot kaut kādus imunitātes stiprinātājus. Katrā ziņā gandrīz nekas no aptieku bezrecepšu piedāvājuma nederēs.

Tas viegli slimais, kurš nezina, ka ir slims un inficēts, bet jūtas labi un skraida apkārt, ir visbīstamākais, jo no šā cilvēka neviens neizvairās. 

* Vīrusiem pirmā barjera iekļūšanai organismā ir deguna un mutes dobuma gļotāda. Muti mēs lielākoties turam ciet, bet deguna gļotādu, ja jāuzturas publiskā vietā, var ieziest ar kādu ziedi. Piemēram, virogelu vai propolisa ziedi. Tā darbosies apmēram divas stundas. Vīrusam vajag pie kaut kā pieķerties.

* Nomierināt cilvēkus var, pasakot, kas tieši ir jādara. Tāpēc es šobrīd saku: pārtikas pietiek, vietu slimnīcā pietiek! Veikalos, transportā, lidostā ir veikti papildu piesardzības pasākumi. 

* Pamata veidot pārtikas krājumus nav. Tas draud tikai ar kodēm produktos.

Vairāk noderīgo lasi žurnālā "Ieva". 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu