Baidens izvirzījies kā demokrātu favorīts ASV vēlēšanās (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X

Bijušais ASV viceprezidents Džo Baidens uzvarējis vismaz četrās no sešām Demokrātu partijas priekšvēlēšanām, kas tika rīkotas otrdien, gūstot pārsvaru Aidaho, Misisipi, Misūri un Mičiganas štatā.

Demokrāti valsts dienvidos esošajā Misisipi, kur dzīvo daudz afroamerikāņu, vidienē esošajā konservatīvajā Misūri un skaitliski nozīmīgajā Mičiganā atbalstīja Baidenu, kurš cīnās ar Bērniju Sandersu par Demokrātu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām novembrī.

Pēc 99% balsu skaitīšanas Mičiganā Baidens saņēmis 53% balsu, bet Sanderss - 37%. Pirms četriem gadiem Sanderss Mičiganas priekšvēlēšanās bija guvis uzvaru pār Hilariju Klintoni.

Aidaho, Misūri un Misisipi Baidens saņēmis attiecīgi 49%, 60% un 81% balsu.

Sanderss uzvarējis priekšvēlēšanās Ziemeļdakotas štatā, saņemot 53,3% balsu, bet Baidens - 39,8%.

Turpinās balsu skatīšana skaitliski svarīgajā Vašingtonas štatā, kur pēc 69% balsu saskaitīšanas atbalsts Sandersam un Baidenam ir vienāds - 32%.

Priekšvēlēšanās, kas tika sarīkotas pirms otrdienas, Baidens jau bija nodrošinājis 670 delegātu atbalstu, bet Sandersu atbalstīja 574 delegāti.

Jaunās uzvaras ir izvirzījušas Baidenu demokrātu priekšvēlēšanu vadībā, tomēr vairāk nekā puse priekšvēlēšanu vēl ir priekšā.

Lai nodrošinātu savu izvirzīšanu Demokrātu Nacionālajā konventā par partijas kandidātu prezidenta vēlēšanās, pretendentam nepieciešama vismaz 1991 delegāta balss.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu