"Covid-19": Indija atceļ tūrisma vīzas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Indija līdz 15.aprīlim atcēlusi visas tūrisma vīzas un noteikusi karantīnu cilvēkiem, kas ieceļo no septiņām koronavīrusa uzliesmojuma vissmagāk skartajām valstīm, pavēstījušas varasiestādes.

Vīzas tiek atceltas no piektdienas plkst.12 pēc Griničas laika izceļošanas vietā, pavēstīja valdības preses informācijas birojs.

Lēmums neattiecas uz diplomātiskajām un darba vīzām, vīzām starptautiskajām organizācijām un projektiem.

Vairums koronavīrusa gadījumu konstatēti Indijas kaimiņvalstī Ķīnā, tomēr vīrusa uzliesmojums smagi skāris arī tādas valstis kā Itālija, Irāna un Spānija.

Visiem ceļotājiem, arī Indijas pilsoņiem, "kas iebrauc no Ķīnas, Itālijas, Irānas, Korejas Republikas, Francijas, Spānijas un Vācijas vai arī ir šīs valstis apmeklējuši pēc 15.februāra, tiks noteikta karantīna uz vismaz 14 dienu periodu", teikts paziņojumā.

Indijā, valstī ar 1,3 miljardiem iedzīvotāju, pēdējo četru dienu laikā koronavīrusa gadījumu skaits dubultojies, pieaugot līdz 60.

Daudzos gadījumos tiek vainoti indieši, kas ceļojuši uz vīrusa uzliesmojuma smagi skartajām Eiropas un Tuvo Austrumu valstīm vai tajās strādājuši.

Bezvīzu ceļojumu programma karšu "Indijas ārzemju pilsonība" īpašniekiem - aptuveni trim miljoniem cilvēku, kas nav Indijas pilsoņi, bet ārzemēs dzīvojošo etnisko indiešu ģimeņu locekļi - apturēta līdz 15.aprīlim.

Zemes robežas šķērsošana tiks novirzīta uz kontrolpunktiem ar pienācīgām pārbaudes iekārtām.

Ārvalstu pilsoņiem, kas plāno apmeklēt Indiju "neatliekamu iemeslu dēļ", ir jāsazinās ar tuvāko Indijas diplomātisko misiju, teikts paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu