Jelgavā pieci cilvēki aizturēti par jaunieša nolaupīšanu "pāraudzināšanas" nolūkā (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Februāra beigās Jelgavā aizturēti pieci cilvēki, kuri nolaupījuši un aizveduši uz mežu kādu jaunieti, lai, pēc pašu teiktā, "pāraudzinātu" viņu, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa. 

Pieci jaunieši un jauni vīrieši bez uzaicinājuma iekļuva dzīvoklī un, lietojot fizisku spēku un izsakot draudus, nolaupīja 20 gadus vecu jaunieti. Viņš ievietots automašīnas "BMW 525" bagāžas nodalījumā un aizvests uz mežu, kur laupītāji turpinājuši savas noziedzīgās darbības, draudot ar fizisku izrēķināšanos un pazemojot nolaupīto puisi. Pēc tam cietušais tika atkal ievietots minētās automašīnas bagāžas nodalījumā un vests atpakaļ uz pilsētu. 

Tā kā jaunietim izdevās par notikušo paziņot likumsargiem, veiksmīgu operatīvo darbību rezultātā jau pēc neilga laika Speciālo uzdevumu bataljona Zemgales reģiona rotas darbinieki automašīnu apturēja un aizturētos nodeva dežurējošai operatīvajai grupai un papildus piesaistītajiem Jelgavas Kriminālpolicijas nodaļas operatīvajiem darbiniekiem, kuri veica darbu ar aizturētajiem, cietušo un lieciniekiem, lai noskaidrotu notikušā motīvus un apstākļus. 

Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēti 1992., 1998., 2000., 2001. un 2002. gadā dzimuši Tukuma un Dobeles iedzīvotāji. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 153.panta pirmās daļas par personas sagrābšanu, lietojot vardarbību vai draudus. Pašlaik visām personām ir piemēroti piespiedu līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, taču likumā par nodarītajiem pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. 

Valsts policija atgādina, ka savstarpējo attiecību kārtošana šādā vardarbīgā veidā ir sodāma rīcība, par ko paredzēta kriminālatbildība.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu