Brieža - Dortikosa cīņa: aiz slēgtām durvīm vai pārcels uz vēlāku laiku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands un kubietis Juniels Dortikoss
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands un kubietis Juniels Dortikoss Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas boksera Maira Brieža un kubieša Juniela Dortikosa Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas finālcīņa, kas paredzēta 21. martā Rīgā, notiks aiz slēgtām durvīm vai tiks pārcelta uz vēlāku laiku. 

Abi bokseri par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju gatavojas cīnīsies nākamajā sestdienā "Arēnā Rīga". Cīņai jānotiek pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Saistībā "Covid-19" vīrusa izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas.

Ārkārtējā situācija ir spēkā no lēmuma pieņemšanas brīža līdz šī gada 14. aprīlim ar mērķi šajā laikā ierobežot "Covid-19" izplatību.

"Sabiedrības veselība stāv pāri jebkādām izklaides vai biznesa interesēm. Līdz ar to arī mēs pilnībā respektējam atbildīgo iestāžu un cilvēku pieņemtos lēmumus. Mēs neesam veselības speciālisti. Mēs nodarbojamies ar sporta notikumu organizēšanu," vēsta Brieža menedžeris Raimonds Zeps. "Līdz ar to arī mēs pēdējās divas nedēļas esam monitorējuši situāciju un paļāvušies uz speciālistu atzinumiem šāda veida pasākumu organizēšanā. Ņemot vērā, ka jau pirmā mēneša laikā tika pārdoti septiņi tūkstoši biļešu, un šobrīd pārdoto biļešu skaits ir vēl lielāks, skaidrs, ka mēs nevaram izvēlēties tos 200 no visiem biļešu īpašniekiem, kas apmeklētu cīņu."

"Arēna Rīga" uz boksu spēj pulcēt vairāk nekā 10 000 skatītāju. 

Dortikoss cīņai gatavojās ASV pilsētā Maiami, savukārt Briedis Rīgā. 

"Ir divas iespējas - aizvadīt cīņu pie tukšām tribīnēm vai to pārcelt uz vēlāku. Šāds lēmums varētu tikt pieņemts tuvākajā laikā. Šobrīd pie tā kopā ar supersērijas organizētājiem strādājam," norādīja Zeps.

Supersērijas pārstāvji oficiālajā paziņojumā atklāja, ka komunicē ar Latvijas varas iestādēm un abu bokseru komandām un ar konkrētu lēmumu par cīņas likteni nāks klajā tuvākajās dienās.

Briedis un Dortikoss finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu.

35 gadus vecais Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis vienu zaudējumu. Savukārt 33 gadus vecais Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu.

Supersērijas abas pusfināla cīņas pērn 15. jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā iekļuva Dortikoss, kurš pārspēja ASV bokseri Endrū Tabiti. Savukārt otrajā pusfinālā Briedis skandalozā cīņā pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu