Dzintaru koncertzālē uzstāsies kanādiešu džeza saksofonists Šeimuss Bleiks

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Šeimuss Bleiks
Šeimuss Bleiks Foto: publicitātes

Dzintaru koncertzālē ciklā "Jūrmala Jazz" 4. aprīlī plkst.19 uzstāsies Ņujorkā dzīvojošais kanādiešu džeza saksofonists Šeimuss Bleiks kopā ar Latvijas Radio Bigbendu, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Savā 25 gadu ilgajā mūziķa karjerā Bleiks ir izpelnījies kritiķu atzinību par savu saksofona spēli, individuālo un daudzpusējo pieeju kompozīcijai. Bleika ambiciozākais šī brīža projekts ir viņa nesen izdotais albums "Superconductor" kurā liela loma tiek piešķirta elektronikas un "Electronik Wind Instrument" pielietojumam, attīstot instrumenta spēles tradīcijas, kuras aizsākuši tādi džeza mūzikas meistari kā Maikls Brekers un Bobs Mincers.

Nozīmīgs pavērsiens Bleika muzikālajā karjerā bija uzvara prestižajā "Thelonis Monk" vārdā nosauktajā džeza mūziķu konkursā Vašingtonā. Kā laureāts mūziķis ir uzstājies kopā ar tādām džeza mūzikas leģendām kā Veinu Šorteru un Hērbiju Henkoku.

Bleiks ir izdevis 16 albumus un piedalījies vairāk kā 70 dažādu mūzikas albumu ierakstos, tostarp sešos "Grammy" balvas nomināciju guvušos "Mingus bigbenda" albumos. Mākslinieks ir sadarbojas ar tādiem mūziķiem kā Džonu Skofīldu, Gonzalo Rubalkabu, Antonio Sančezu, Deividu Kikoski un daudziem citiem.

Bleika un Latvijas Radio Bigbenda koncerts notiks cikla "Jūrmala Jazz" ietvaros, kas klausītājiem Dzintaru koncertzālē piedāvā baudīt izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu