VM gatavo rekomendācijas ģimenes ārstiem darbā ar Covid-19

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Veselības ministrija (VM) un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) patlaban gatavo rekomendācijas ģimenes ārstiem darbā ar Covid-19 pacientiem un viņu kontaktpersonām, pavēstīja VM preses sekretāre Anna Strapcāne.

Rekomendācijas tiks nosūtītas ģimenes ārstiem tuvākajā laikā, uzsvēra VM pārstāve.

Šobrīd ģimenes ārsti strādā pēc līdzīga principa kā citu infekcijas slimību gadījumos. Proti, pašreizējā kārtība ir tāda pati, kā attiecībā uz, piemēram, tuberkulozes slimniekiem, skaidroja Strapcāne, norādot, ka šādiem gadījumiem ir noteiktas vadlīnijas un ģimenes ārsti kā jomas profesionāļi šajā jautājumā ir zinoši.

Tomēr, pēc ministrijas pārstāves paustā, izstrādājot vienotas rekomendācijas, visi principi būtu skaidrāki un apkopoti vienkopus.

Kā ziņots, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ceturtdien informēja, ka pēdējās diennakts laikā Covid-19 apstiprināts vēl sešiem cilvēkiem. Līdz ar to kopumā Covid-19 Latvijā līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikts 41 laboratoriskais izmeklējums uz "Covid-19", bet kopumā līdz šim izmeklētas jau 332 personas.

Ņemot vērā minēto, Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien plkst.14 atkal ir sasaucis Krīzes vadības padomes (KVP) sēdi.

Latvijas iedzīvotājus Covid-91 dēļ šobrīd stingri iesaka nedoties uz 11 valstīm - Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, Japānu, Singapūru, Itāliju, Spāniju, Franciju, Vāciju, Austriju un Šveici. Šajās valstīs pastāv liels inficēšanās risks.

Papildus minētajam iedzīvotājus aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot vēl uz virkni valstu, tostarp, ASV, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Austrāliju, Bahreinu, Beļģiju, Čehiju, Dāniju, Ēģipti, Grieķiju, Indiju, Irāku, Islandi, Izraēlu, Kanādu, Kuveitu, Lielbritāniju, Malaiziju, Nīderlandi, Norvēģiju, Taizemi un Zviedriju. Ceļotājiem pašiem ir jāpieņem atbildīgs lēmums, vai apmeklēt minētās valstis.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) sociālajā vietnē '"Twitter" aicina nopietni uztvert aicinājumu "izvērtēt brauciena nepieciešamību" "Tāpat vien mēs to nepublicējam, tas nozīmē paaugstinātu risku, līdzvērtīgs dzeltenajam signālam," viņš skaidro. Tā ministrs reaģējis uz informāciju, ka kāda ceļojuma organizatori "Facebook" formē grupu slēpošanas braucienam uz Austriju un, vaicāti par Covid-19 risku, norādījuši, ka Ārlietu ministrija tikai neiesaka braukt - tātad viss esot mierīgi.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu