"airBaltic" Pilotu akadēmijā Liepājā būs vieta 15 apmācību lidaparātiem (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" Pilotu akadēmija ceturtdien Liepājā atklāja jaunu lidmašīnu angāru, kurā būs vieta vairāk nekā 15 apmācību lidaparātiem, informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Kopējā jaunā lidmašīnu angāra platība ir 1200 kvadrātmetru, nodrošinot vietu vairāk nekā 15 apmācību lidaparātiem, kā arī "Diamond" lidmašīnu tehniskajām apkopēm. Angāra celtniecību īstenoja būvfirma "Piche" un tas ekspluatācijā tika nodots 2020.gada 10.februārī.

Šobrīd "airBaltic" Pilotu akadēmijai ir septiņi apmācību lidaparāti - seši "Diamond DA40" un viens "Diamond DA42", bet vēl trīs "Diamond Aircraft" lidaparātus "airBaltic" Pilotu akadēmija saņems šā gada laikā.

Angāra atklāšanas pasākumā Valsts prezidents Egils Levits norādīja, ka Baltijas valstu mērogā "airBaltic" ir galvenais pasažieru apkalpotājs, un lidsabiedrības "skaitļi rāda, ka tā ir augoša kompānija un ka tā ieņem arvien jaunas nišas".

"Arī šodien mēs šeit varam redzēt, ka tā tiešām ir augoša kompānija un tai ir lielas priekšrocības. Šis jaunais pilotu treniņu centrs, kurā šobrīd ir apmēram 60 cilvēku, kas, manuprāt, šajos apstākļos ir daudz, apliecina, ka "airBaltic" ir stabila un augoša kompānija," pauda Levits.

"airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss atzina, ka ir lepns par to, ka lidsabiedrībai ir sava augsta līmeņa pilotu apmācības programma. 

Viņš norādīja, ka jau kopš 2018.gada vasaras "airBaltic Training" Pilotu akadēmijas studenti veic apmācības Liepājā.

Pašlaik "airBaltic" Pilotu akadēmijā uzņemts 61 students septiņās grupās. Pērnā gada oktobrī pirmā 12 studentu grupa absolvēja mācības un kļuva par "airBaltic" otrajiem pilotiem.

Paredzēts, ka "airBaltic" Pilotu akadēmijas rudens grupa studijas sāks septembrī, bet ziemas grupa - novembrī.

"airBaltic Training" reģistrēta 2010.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 3,447 miljoni eiro un peļņa - 47 438 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "airBaltic". 

"airBaltic" peļņa 2018.gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljoni eiro. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu