Četrās Katalonijas pilsētās noteikta koronavīrusa karantīna

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Spānijas ziemeļaustrumu reģionā Katalonijā ceturtdien četrās pilsētās tika noteikta koronavīrusa karantīna, kas šajā valstī noticis pirmoreiz, paziņoja civilās aizsardzības aģentūra.

Barselonas provinces Igvaladas, Odenas, Santamargaridas de Monbujas un Vilanovas del Kami pilsētās ir 66 tūkstoši iedzīvotāju, kuri tagad "nevar atstāt savu pilsētu", lai gan viņi drīkst iziet no mājām, teikts civilās aizsardzības aģentūras paziņojumā, atsaucoties uz Katalonijas valdības norādījumiem.

Katalonijas veselības ministre Alba Berdžesa paziņoja reportieriem, ka varas iestādes fokusēsies uz Igvaladu ar 40 tūkstošiem iedzīvotāju, jo šajā mazpilsētā strauji pieaug jaunā koronavīrusa gadījumu skaits.

Igvaladā pašlaik ir reģistrēti 58 koronavīrusa infekcijas gadījumi, kas ir par 38 vairāk nekā trešdien, sacīja ministre, kas pati ir dzimusi šajā pilsētā 70 kilometru attālumā no Barselonas.  

Spānijā līdz ceturtdienas vakaram tika reģistrēti 3004 koronavīrusa gadījumi, tai skaitā vairāk nekā 800 pēdējo 24 stundu laikā, un gandrīz puse no tiem bija Madridē. No vīrusa izraisītās slimības Covid-19 Spānijā ir miruši 86 cilvēki, tai skaitā 39 pēdējās diennakts laikā, bet 189 ir izveseļojušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu