"Akropole" ieguvusi 1. vietu nominācijā "Jauna sabiedriska būve" 2019. gadā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratrīvs attēls.
Ilustratrīvs attēls. Foto: Publicitātes foto

10. martā norisinājās prestižā konkursa “Latvijas Būvniecības Gada balva 2019” svinīgā ceremonija. Šoreiz žūrija par 1. vietas ieguvēju nominācijā “Jauna sabiedriska būve” izraudzījusies iepirkšanās un izklaides centru “Akropole”.

“Mūsu ieguldītās pūles ir novērtētas, un esam patiesi gandarīti, ka žūrija ir izraudzījusies “Akropoli” par 1. vietas ieguvēju nominācijā Labākā jaunā sabiedriskā ēka pērnajā gadā,” paziņoja iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” vadītāja Zane Kaktiņa. “Lepojamies, ka, pateicoties rūpīgi pārdomātai plānošanai, prasmīgai materiālu, tehnoloģiju un sistēmu izvēlei, “Akropole” ir saņēmusi šo prestižo apbalvojumu.”

“Akropole” ir viens no pēdējo gadu apjomīgākajiem būvprojektiem Latvijā. Iepirkšanās un izklaides centra ēkas platība ir 98 000 kvadrātmetru, bet teritorijas kopējā platība – teju 16 hektāri.

Kopējās investīcijas projekta realizācijā, ieskaitot transporta infrastruktūras izveidi un apkārtnes uzlabošanu, sasniedz nepilnus 180 miljonus eiro. Objekta pasūtītājs ir SIA “M257”, būvdarbus veica SIA “Merks”, autoruzraudzību – “Sarma & Norde Arhitekti”, bet būvuzraudzību – “Būvuzraugi.lv”.

“Akropole” ir arī pirmais iepirkšanās centrs Latvijā, kas jau ēkas projektēšanas stadijā ieguva BREEAM sertifikātu, un projekts ir īstenots atbilstoši augstākiem energoefektivitātes un ilgtspējības standartiem, tādējādi nodrošinot videi un iedzīvotājiem draudzīgākos risinājumus. Turklāt “Akropole” Biznesa centrs nule ieguvis BREEAM sertifikātu arī būvniecības stadijai.”

Ikgadējais un apjomīgākais Latvijas būvju konkurss “Latvijas Būvniecības Gada balva 2019” kopskaitā saņēmis 162 pieteikumus.

 Konkursa žūrija – 15 būvniecības nozares eksperti – pieteikumus vērtēja 10 nominācijās – publiskā ārtelpa, fasāžu atjaunošana, jauna dzīvojamā ēka, koka būve, restaurācija, jauna sabiedriska ēka, pārbūve, jauna inženierbūve, industriālā būve. Iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” ieguva 1. vietu nominācijā “Jauna sabiedriska ēka”.

Konkursa „Latvijas Būvniecības Gada balva” misija ir popularizēt drošas, inovatīvas, augstvērtīgas un estētiski kvalitatīvas ēkas un būves, kas tapušas Latvijas Republikas teritorijā vai ārpus tās, ja par projekta realizāciju atbildīgi ir Latvijas pilsoņi – būvnieki, projektētāji, konstrukciju ražotāji u.c. Konkursa organizēšanas mērķis ir paaugstināt būvniecības, projektēšanas un arhitektūras nozares prestižu sabiedrībā, popularizējot labas prakses pieredzi Latvijā un aiz tās robežām.

Iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” ir jaunākais un modernākais iepirkšanās centrs Latvijā. “Akropolē” atrodas lielākais B+ klases Biznesa centrs Latvijā, kas savienots ar iepirkšanās centru.

Šeit mājo Baltijā vienīgais multizīmolu veikals “Van Graaf”, apavu veikals “Deichmann”, kā arī vienīgie sporta un dzīvesstila preču veikali “USC” un “adidas Originals”. Tieši šeit ir atrodami vislielākie zīmolu “Zara”, “Reserved”, “Oysho”, “Guess” un “KidzOne” veikali Latvijā, kā arī vienīgais zīmola “River Island” veikals, kas piedāvā kolekciju arī vīriešiem. Plašo veikalu klāstu papildina restorāni un kafejnīcas dažādām gaumēm, vērienīga vissezonu slidotava, kinoteātris ar deviņām skatītāju zālēm (tostarp Latvijā pirmo IMAX kino zāli), plašs un elegants “Maxima” XXX lielveikals, mūsdienīga fitnesa zāle, kā arī ārtelpu bērnu spēļlaukums. “O’Learys” izklaides zonā pieejams boulings, biljards, sporta spēļu simulatori un citas aizraujošas atpūtas un izklaides iespējas visai ģimenei. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu