"Maxima grupe" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts "Maxima Latvija" vadītājs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

"Maxima" tīkla pārvaldītāja "Maxima grupe" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts līdzšinējais Latvijas mazumtirgotāja "Maxima Latvija" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers, aģentūru LETA informēja "Maxima grupe" pārstāvji. 

Vienlaikus "Maxima Latvija" turpmāk vadīs kompānijas līdzšinējais valdes loceklis un komercdirektors Viktors Troicins.

"Maxima grupe" pārstāvji informēja, ka Vilcmeieram uzticēta arī uzņēmuma "Franmax" vadība, kas "Maxima grupe" uzņēmumiem nodrošina franšīzes pakalpojumus. 

Izmaiņas veiktas arī citos "Maxima grupe" uzņēmumos un to pārvaldības struktūrā. Par "Maxima Lietuva" jauno valdes priekšsēdētāju iecelta līdzšinējā "Maxima grupe" vadītāja Jolanta Bivainīte, kura šajā amatā nomainīs Krīstīnu Meidi.

Turpmāk "Maxima grupe" valdē strādās Vilcmeiers, Bivainīte, mazumtirdzniecības uzņēmuma "Stokrotka" valdes priekšsēdētājs Arūnas Zimnickas, Troicins, kā arī "Maxima Igaunija" vadītājs Edvinas Volkas un "Maxima grupe" finanšu direktors Vitālijs Rakovskis.

"Maxima Lietuva" valde darbu turpinās trīs cilvēku sastāvā, valdes priekšsēdētājas amatā stājoties Bivainītei, kā arī darbu turpinot Vilmai Drulienei un Jurgitai Šlekitei. 

Savukārt "Maxima Latvija" valdē darbu turpinās tās jaunais vadītājs Troicins, kā arī valdē valdē strādā personāla departamenta direktore Gunita Ķiesnere, korporatīvais vadītājs Jānis Vanags un finanšu direktors Valdis Zeps.

Pēc "Maxima grupe" pārstāvju paustā, izmaiņas, kas veiktas arī citu grupas uzņēmumu vadībā, ir daļa no plašāka attīstības plāna, lai nodrošinātu ilgtspējīgu "Maxima grupe" uzņēmumu izaugsmi un sniegtu pievienoto vērtību klientiem un darbiniekiem šajā izaicinājumiem pilnajā laikā.

"Mazumtirdzniecības tirgus pastāvīgi mainās, pieprasot ne vien inovatīvus risinājumus, bet arī ilgtspējīgu pārvaldību visos grupas uzņēmumos. Kopā ar kolēģiem nozarē esam strādājuši daudzus gadus, tādējādi laikā, kad pasaules un Baltijas valstu ekonomikā valda zināma neskaidrība, vēlamies īstenot jaunu pieeju uzņēmuma vadībā, vienlaikus saglabājot uzņēmuma pamatvērtības un nodrošinot teicamu pieredzi," sacīja Vilcmeiers.

Savukārt Troicins atzīmēja, ka ar mērķtiecīgu darbu, īstenojot sabiedrībai nozīmīgas iniciatīvas un ieviešot efektīvus risinājumus klientu un darbinieku ērtībām, "Maxima" tīklam ir izdevies atgūt pircēju uzticību. "Esmu lepns par iespēju uzņemties uzņēmuma "Maxima Latvija" vadību un īstenot mūsu mērķi - nodrošināt labāko pircēju pieredzi un ērtības, kā arī produktu kvalitāti par labāko cenu," viņš norādīja.

LETA jau ziņoja, ka "Maxima Grupe" pieder mazumtirdzniecības veikalu tīkli "Maxima" Baltijas valstīs, "Stokrotka" un "Aldik" Polijā, "T-Market" Bulgārijā un pārtikas e-tirdzniecības platforma "Barbora", kas darbojas Lietuvā un Latvijā. "Maxima Grupe" pieder Lietuvas uzņēmēja Nerijus Numaviča kontrolētajam holdingam "Vilniaus prekyba".

"Maxima grupe" apgrozījums 2019.gada pirmajā pusgadā bija 1,926 miljardi eiro, kas ir par 23,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 24,5% - līdz 39,335 miljoniem eiro.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs - bagātākais Lietuvas iedzīvotājs Nerijs Numavičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu