Tirdzniecības centrs "Alfa" atcēlis visus tajā plānotos pasākumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centra "Alfa" jaunās ēkas atklāšanas pasākums.
Tirdzniecības centra "Alfa" jaunās ēkas atklāšanas pasākums. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tā kā Covid-19 vīrusa dēļ valdība ir noteikusi aizliegumu rīkot masu pasākumus vairāk nekā 200 cilvēkiem, tirdzniecības centrs "Alfa" ir atcēlis visus pasākumus vismaz līdz 14.aprīlim, kā arī instruējis nomniekus par drošības pasākumiem, informēja tirdzniecības centra pārstāve Ilze Aizsila.

Tirdzniecības centra pārstāvji uzsver, ka tā darba laiks šobrīd nav mainīts, tomēr pastāvīgi tiek sekots līdzi situācijai valstī, valdības paziņojumiem un rīkojumiem.

Savukārt kinoteātris "Cinamon" ir ieviesis ierobežojumu kinoteātra apmeklēšanai, nosakot maksimālo apmeklētāju skaitu - ne vairāk kā 90 personas katrā no seansiem.

Lai maksimāli izslēgtu jebkādu vīrusa saslimšanu risku tirdzniecības centrā, visi nomnieki ir nodrošināti ar precīzu informāciju par higiēnas un drošības pasākumu ievērošanu gan savā darba vietā, gan arī vietās, kas ir pieejamas veikalu apmeklētājiem, kā arī par preventīviem pasākumiem vīrusu slimību ierobežošanai, kas iekļauj ieteikumus kā izvairīties no saslimšanas, kā arī pazīmes, kas var liecināt par saslimšanu un rīcību aizdomu par iespējamo saslimšanu ar Covid-19, skaidroja Aizsila.

Rūpēs par darbinieku veselību un apmeklētāju drošību, lai iespēju robežās pasargātu visus no vīrusu slimības pārnēsāšanas, tirdzniecības centrā pie ieejām, labierīcībās, ēdināšanas zonā un dienesta telpās - darbinieku labierīcībās, atpūtas telpās - ir uzstādīti roku dezinfekcijas punkti. Tirdzniecības centra telpās regulāri tiek veikti uzkopšanas un dezinfekcijas darbi, pastiprinātu uzmanību pievēršot saskarsmes virsmām, apliecināja Aizsila.

Viņa stāstīja, ka papildu drošībai tiek biežāk dezinficēti "Rimi" iepirkšanās grozi un rati, kā arī bērnu rotaļlaukuma elementi, piemēram, spēļu bumbas.

Tirdzniecības centrā arī ir atslēgta ventilācijas iekārtu gaisa recirkulācija, lai nodrošinātu svaiga gaisa plūsmu tirdzniecības centra telpās, informēja tā pārstāvji.

Tirdzniecības centra pārstāvji uzsver, ka tas ievēro visus piesardzības noteikumus, valdības un vietējo varas iestāžu sniegtās vadlīnijas, kā arī Pasaules Veselības organizācijas norādījumus par vīrusa izplatības ierobežošanu, lai izmaiņu gadījumā varētu nekavējoties ieviest nepieciešamos piesardzības pasākumus un informētu par tiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu