Ašeradens: Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu pārcelšana nebūs politiķu lēmums (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Arvils Ašeradens
Arvils Ašeradens Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu pārcelšana nebūs politiķu lēmums, aģentūrai LETA norādīja partiju apvienības "Jaunā vienotība" līderis Arvils Ašeradens.

Politiķis norādīja, ka Jaunās konservatīvās partijas un atsevišķu opozīcijas spēku rosinājums pārcelt aprīļa pēdējā sestdienā plānotās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas partijā vēl nav apspriests.

Tomēr Ašeradens akcentēja, ka lēmums par vēlēšanu norises laika pārcelšanu nebūtu jāpieņem politiķiem, jo par to būtu jāspriež un jālemj speciālistiem.

"Ja speciālisti rekomendēs vēlēšanas pārcelt, tad mēs tā lemsim," teica politiķis.

Pirmdien, 16.martā, JV valde plāno diskutēt par Covid-19 radītajiem riskiem un apgrūtinājumiem dažādās politikas un tautsaimniecības sfērās.

Kā ziņots, JKP ir pieņēmusi lēmumu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatīšanās riska dēļ apturēt Rīgas domes priekšvēlēšanu kampaņu, vienlaikus mudinot apsvērt iespēju pārcelt gaidāmās vēlēšanas.

JKP Rīgas mēra amata kandidāts Juris Jurašs uzskata, ka pašlaik nav īstais laiks kampaņām un politiķiem visa uzmanība būtu jāvelta gan Covid-19 saslimstības ierobežošanai, gan arī ekonomisko seku mazināšanai.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības mazināšanai valstī līdz 14.aprīlim izsludināta ārkārtas situācija un noteikti dažādi ierobežojumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu