Pērn saņemti 18 iesniegumi par krāpšanos ar ES fondu līdzekļiem (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls. Dokumenti.
Ilustratīvs attēls. Dokumenti. Foto: Evija Trifanova/LETA

2019.gadā tiesībsargājošās iestādēs tika saņemti 18 iesniegumi par iespējamām krāpnieciskām un citām nelikumīgām darbībām Eiropas Savienības (ES) fondu ietvaros ietvaros., liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais ziņojums par veiktajiem krāpšanas apkarošanas un ES finanšu interešu aizsardzības pasākumiem 2019.gadā.

Pēc FM sniegtās informācijas, 2019.gadā Valsts policija saņēma 17 iesniegumus, no kuriem trīs gadījumos tika pieņemts lēmums par atteikumu uzsākt kriminālprocesu, pārējos uzsākts kriminālprocess.

Kopumā 2019.gadā Valsts policija uzsākusi 14 kriminālprocesus saistībā ar iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem ES finanšu izlietojumā - 12 gadījumos kriminālprocess uzsākts, pamatojoties uz saņemtu iesniegumu, divos gadījumos - pēc citu izmeklēšanas iestāžu pārsūtītas informācijas.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB)pērn uzsāka vienu kriminālprocesu, pamatojoties uz saņemto iesniegumu un četrus iesniegumus ir pārsūtījis Valsts policijai pēc piekritības. FM piebilda, ka trīs no pārsūtītajiem iesniegumiem tika klasificēti kā Trauksmes cēlēja ziņojumi, līdz ar to nav iespējas pārbaudīt, vai minētajos gadījumos kriminālprocesi ir uzsākti.

Tāpat FM pērn saņēma 56 signālus par iespējamiem pārkāpumiem, no tiem 44 signālus par iespējamiem pārkāpumiem ES fondu izlietojumā. Minētie signāli saņemti oficiālu iesniegumu, kā arī elektronisku un anonīmu ziņojumu viedā. Visa informācija patlaban tiek pārbaudīta.

"Kopumā 2019.gads ir iezīmējies ar būtisku progresu iestāžu savstarpējās saziņas un sadarbības ziņā, izmeklējot un novēršot finanšu krāpšanas gadījumus. Sadarbības un savstarpējās izpratnes uzlabojumi ir notikuši gan starp Latvijas iestādēm, gan ar Eiropas Komisijas iestādēm," secina FM.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu