Noskaties bez maksas talantīgā režisora Matīsa Kažas filmu "Vienu biļeti, lūdzu!"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: kadrs no filmas

Kamēr valstī izsludināta ārkārtējā situācija ar mērķi ierobežot vīrusa "Covid-19" izplatību un kultūras dzīve Latvijā un visā Eiropā ir apstājusies, filmu studija "Deep Sea Studios" un kinorežisors Matīss Kaža piedāvā iespēju interneta lietotājam bez maksas jebkur pasaulē noskatīties trīs studijā veidotas filmas. Arī viņa paša godalgoto lenti Paliec "Vienu biļeti, lūdzu!".

Kopumā studija bez maskas piedāvā trīs lentes - starptautiski godalgoto dokumentālo filmu "Vienu biļeti, lūdzu!", dokumentālu portretstāstu "Vīrietis un dālijas" par dzīvi mūsdienu Latvijas laukos, kā arī spēles īsfilmu "Meierholda lidojums", kurā krievu avangarda režisoru Vsevolodu Meierholdu atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš. Par simbolisku samaksu interneta vidē iespējams noskatīties arī tikko kā uz kino ekrāniem iznākušo Matīsa Kažas jaunāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu "Klejotāji".

Starptautiski atzītā Matīsa Kažas pilnmetrāžas dokumentālā filma “Vienu biļeti, lūdzu!” (2017) ir dokumentāls stāsts par Nikiju Kokrenu – pasaulē kaislīgāko teātru apmeklētāju. Šī indiešu izcelsmes kundze, kurai ir jau 78 gadu, katru dienu pēdējos 25 gadus noskatās vismaz vienu Ņujorkas teātra izrādi. Tomēr ne visi ir sajūsmā par viņas kaislību – Brodvejas teātru darbiniekiem viņa ir īsts bieds. Pazīstama kā nekārtību cēlāja un blēde, Nikija visiem līdzekļiem cenšas iegūt pēc iespējas vairāk brīvbiļešu, bet, iekļuvusi teātrī, mēģina ieņemt vislabākās vietas un dažkārt teātros ietur pat maltītes. Viņa sevi uzskata par īstenu teātra mākslas mīļotāju, kuras ikdienā materiālām lietām nav nozīmes. Taču kur beidzas aizrautīga kaislība un kur sākas atkarība? Filma plūkusi laurus Stokholmas “Tempo”, Ņujorkas “Winter Film Awards” un citos kinofestivālos.

Video: "Vienu biļeti, lūdzu!".

Vienu biļeti, lūdzu! (2017) from Deep Sea Studios on Vimeo.

Par režisoru

Režisors Matīss Kaža (1995) kino izglītību ieguvis Ņujorkas Universitātes Tiša mākslas skolā, zināšanas papildinājis Amerikas Kino institūtā Losandželosā. Jau studiju laikā uzņēmis savu pirmo pilnmetrāžas dokumentālo filmu "Vienu biļeti, lūdzu!" (2017), kas guvusi atzinību vairākos starptautiskos kinofestivālos, šogad klajā laista režisora jaunākā dokumentālā filma "Klejotāji" (2020). Šāgada beigās paredzēts demonstrēt Kažas pirmo pilnmetrāžas spēlfilmu – vesternu "Kur vedīs ceļš".

Pārējās filmas skatāmas studijas Vimeo kontā

Režisors Matīss Kaža (blakus mākslinieks un animācijas filmu režisors Jurģis Krāsons)
Režisors Matīss Kaža (blakus mākslinieks un animācijas filmu režisors Jurģis Krāsons) Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu