Viesmīlības industrija pēc ārkārtējās situācijas termiņa atgūsies pakāpeniski

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas vadītājs Jānis Pinnis.
Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas vadītājs Jānis Pinnis. Foto: Ieva Čīka/LETA

Viesmīlības industrija pēc ārkārtējās situācijas termiņa atgūsies pakāpeniski un ar nelieliem soļiem, aģentūrai LETA atzina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis.

Pinnis norādīja, ka šogad tūrisma nozarei būs nepieciešami finanšu instrumenti, kas palīdzēs atgūties no šī dīkstāves posma. 

Tāpat viņš pauda viedokli, ka atgūšanās posms būs ilgstošs un šis gads tūrisma nozarei būs ļoti smags. 

Tostarp Pinnis minēja, ka nozarē jārisina darbinieku jautājums. "Skaidrs ir tas, ka nepieciešams mazināt izmaksas, iespējams, uz neilgu laiku pārtraukt darbību, kā arī nodrošināt darbiniekiem iespēju saglabāt darbavietu," viņš teica.

Ņemot vērā, ka Krīzes vadības padome un valdība pieņēma lēmumu atcelt visus organizētos publiskos pasākumus, kā arī ierobežot līdz 50 cilvēkiem neorganizētos publiskos pasākumus, kazino un klubiem būtu nepieciešams izvērtēt pasākumu svarīgumu un būt sociāli atbildīgiem, sacīja Pinnis.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības mazināšanai Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē nolemts, ka no šā gada 17.marta uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14.aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi. 

Pasažieru pārvadājumi tiek pārtraukti no otrdienas, 17.marta, plkst.00.00.

Arī citas Eiropas valstis ir slēgušas savas robežas ārvalstniekiem vai grasās to darīt.

Piektdien, 13.martā, visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību. Kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu