"Rimi Latvia" esot gatavi vajadzības gadījumā ierobežot pircēju plūsmu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Informatīvie plakāti veikalā ''Rimi''.
Informatīvie plakāti veikalā ''Rimi''. Foto: Edijs Pālens/LETA

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Rimi Latvia", rūpējoties par darbinieku un pircēju drošību, nepieciešamības gadījumā ir gatavs ierobežot pircēju plūsmu veikalu tīklā Covid-19 dēļ, sacīja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

"Rūpīgi sekojam valsts institūciju lēmumiem un rekomendācijām, lai nodrošinātu saviem darbiniekiem drošus darba apstākļus un pircējiem drošu iepirkšanos," viņa uzsvēra, norādot - ja būs nepieciešams, "Rimi" veikalu tīklā ierobežos pircēju plūsmu.

Viņa arī pastāstīja, ka kopš piektdienas, 13.marta, visos "Rimi Latvia" veikalos ir izvietoti un skan informatīvi materiāli, kas aicina pircējus bez vajadzības nedoties uz veikalu, kā arī iepirkšanās laikā izmantot veikalos pieejamos dezinfekcijas līdzekļus. Tāpat pircēji aicināti iepērkoties ievērot divu metru distanci no pārējiem pircējiem un veikala darbiniekiem.

Jau vēstīts, ka Ekonomikas ministrijai (EM) sadarbībā ar tirgotājiem būs jāvērtē, vai ieviest pasākumus sociālās distancēšanās nodrošināšanai tirdzniecības vietās.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) teica, ka tirdzniecības vietās pagaidām nav noteikts īpašs regulējums, taču EM ar tirgotājiem jāizskata jautājums par cilvēku skaita ierobežošanu veikalos.

Tāpat vēstīts, ka arī mazumtirgotāji "Maxima Latvija" un "Elvi Latvija" pauduši gatavību ierobežot veikalos pircēju plūsmu, ja vajadzēs.

Tāpat ziņots, ka jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības mazināšanai Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē nolemts, ka no šā gada 17.marta uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14.aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi. 

Pasažieru pārvadājumi tiek pārtraukti no otrdienas, 17.marta, plkst. 00.00.

Arī citas Eiropas valstis ir slēgušas savas robežas ārvalstniekiem vai grasās to darīt.

Piektdien, 13.martā, visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību. Kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu