"LDz Cargo" un "L-Ekspresis" atmaksās naudu par atceltajiem dzelzceļa reisiem starptautiskajos maršrutos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

 SIA "LDz Cargo" un SIA "L-Ekspresis" pasažieriem atmaksās naudu par atceltajiem dzelzceļa reisiem starptautiskajos maršrutos, liecina VAS "Latvijas dzelzceļš" mājaslapā publicētā informācija.

Paziņojumā minēts, ka saistībā ar Ministru kabineta (MK) pieņemto lēmumu par valsts robežu slēgšanu starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem, pasažieriem, kuri iegādājušies biļetes "LDz Cargo" un "L-Ekspresis" organizētajos maršrutos, tiks atmaksāta par braukšanas dokumentiem samaksātā nauda.

Līdz turpmākajiem MK lēmumiem saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī "LDz Cargo" un "L-Ekspresis" apturējis starptautiskos pasažieru pārvadājumus uz Maskavu un Sanktpēterburgu. Tāpat Latvijas teritorijā netiks organizēti pasažieru pārvadājumi maršrutā Minska-Rīga un Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga. 

Portālā "travel.ldz.lv" iegādātās biļetes varēs nodot atpakaļ, nosūtot pieteikumu elektroniski. Lai saņemtu naudu par kasē iegādātajām biļetēm, tās jānosūta pa pastu, adresējot "LDz Cargo", Dzirnavu iela 147 K-1, Rīgā.

Iesniegumi par braukšanas dokumentu nodošanu atpakaļ tiks pieņemti sešu mēnešu laikā no paredzētā brauciena dienas. 

Lai pasargātu darbiniekus no inficēšanās riska, klienti klātienē netiks apkalpoti. 

Par biļetēm, kas iegādātas maršrutos Minska-Rīga un Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga, pasažieri var sazināties ar Dzelzceļa uzziņu dienestu pa bezmaksas tālruni 80001181.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. 

Tostarp no 17.marta tiks atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta būs aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu