Vitenbergs radījis uz sadarbību orientēta un izprotoša cilvēka iespaidu, uzskata Endziņš (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Ekonomikas ministra amatam partijas "KPV LV" pārstāvju virzītais Jānis Vitenbergs (KPV LV) līdz šim ir atstājis uz sadarbību orientēta un izprotoša cilvēka iespaidu, aģentūrai LETA pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Kopējā LTRK pozīcija par Vitenberga atbilstību ekonomikas ministra amatam gan vēl nav noformulēta, taču, kā atzina Endziņš, līdz šim ar Vitenbergu notikušās tikšanās, ņemot vērā viņa šā brīža Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāja amatu, ir atstājušas labu iespaidu.

"Vitenberga kungs ir atstājis uz sadarbību orientēta un izprotoša cilvēka iespaidu," sacīja Endziņš, norādot - tas vieš cerību, ka viņam, "stājoties ekonomikas ministra amatā, viss būs labi".

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka, ņemot vērā trauksmaino laiku tautsaimniecībā Covid-19 dēļ, jebkuram cilvēkam ekonomikas ministra amatā vajadzētu būt prioritātei stabilizēt ekonomiku vīrusa radītās situācijas dēļ. Tostarp šajā situācijā ir ļoti svarīgi būt tādā saprātīgā dialogā ar uzņēmēju nevalstiskajām organizācijām.

"Ja dialogs būs aktīvs un veiksmīgs, tad mums izdosies nonākt pie adekvātiem risinājumiem un problēmas risināsies," sacīja Endziņš, norādot, ka pēc pieredzes kļūdas tautsaimniecībai svarīgos jautājumos tiek pieļautas, tiklīdz kaut kādu iemeslu dēļ nav aktīva dialoga ar uzņēmējiem.

Kā ziņots, pašreizējais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro pametīs amatu pēc tam, kad Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nolēma anulēt viņam pielaidi darbam ar valsts noslēpumu un premjers Krišjānis Kariņš aicināja "KPV LV" izvirzīt jaunu ministra amata kandidātu.

"KPV LV" pārstāvji šodien ekonomikas ministra amatam nolēma virzīt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Vitenberga kandidatūru.

Nemiro par ekonomikas ministru kļuva pērnā gada 23.janvārī, kad Saeima apstiprināja Kariņa izveidoto valdību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu