Vīrusa dēļ pārcelts pasaules MXGP čempionāta posms Francijā. Tagad būs ļoti ilga pauze

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass 2020.gada pasaules motokrosa čempionāta otrajā posmā Nīderlandē
Pauls Jonass 2020.gada pasaules motokrosa čempionāta otrajā posmā Nīderlandē Foto: Juan Pablo Acevedo

Koronavīrusa izplatības dēļ uz jūnija beigām pārcelts pasaules motokrosa čempionāta sezonas trešais posms, kuram maija sākumā bija jānotiek Francijā, informē Starptautiskā Motosporta federācija (FIM).

Pēc MXGP sacensību Francijas trasē Senžanā d'Anželī pārcelšanas no 9.-10.maija uz 27.-28.jūniju arī Indonēzijas MXGP Džakartā tiek pārcelts no jūnija uz 31.oktobri-1.novembri. Tikmēr Indonēzijas brauciena otrā kārta notiks kā Āzijas MXGP 7.-8.novembrī, kuras atrašanās vieta tiks paziņota drīzumā.

Nākamais - trešais - MXGP posms pašreiz plānots 17.maijā Madžoras trasē Itālijā. 24.maijā paredzētas sacensības vācijā, 7.jūnijā - Krievijā, bet jūnija vidū kā sestais posms paredzētas sacensības Latvijā, Ķegumā. Sākumā kalendārā tas bija 11.posms. 

Šosezon MXGP klasē joprojām paredzēti 20 posmi, taču sezonas noslēgums nebūs septembra beigās Francijā paredzētais Nāciju kauss. Šobrīd pēc tā ieplānoti jau pieci MXGP posmi.

Čempionāta organizatori neizslēdz iespēju, ka sezonas kalendārs tiks mainīts vēl. 

Jau ziņots, ka Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass sezonas pirmajos divos posmos piedzīvoja vairākus kritienus, kas lieguši pacīnīties par augstvērtīgu rezultātu. Pēc diviem etapiem viņš kopvērtējumā ieņem 13.vietu.

Fotogalerija: Pauls Jonass MXGP posmā Nīderlandē

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu