Pārrobežu pasta sūtījumu piegāde būs ierobežota un kavēta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Latvijas pasts".
"Latvijas pasts". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saistībā ar Ministru kabineta ārkārtas sēdē pieņemto lēmumu no otrdienas atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanas pasākumu dēļ būtiski tiks ierobežota un/vai kavēta pasta sūtījumu apmaiņa ar ārvalstīm, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas pasts".

Sūtījumus piegādei uz ārvalstīm "Latvijas pasts" turpina pieņemt - tie tiks uzglabāti uzņēmuma šķirošanas kompleksā un izsūtīti adresātiem, tiklīdz būs tāda iespēja. Vienlaikus "Latvijas pasts" meklē alternatīvas iespējas pārrobežu pasta sūtījumu piegādei.

"Latvijas pasts" skaidroja, ka šos ierobežojumus un kavējumus nosaka fakts, ka lielākā daļa starptautisko pasta sūtījumu tiek piegādāti ar pasažieru lidmašīnām. Patlaban sūtījumi nosūtīšanai uz ārvalstīm pasta nodaļās tiek pieņemti, taču jārēķinās, ka to piegāde tiks kavēta. Visi sūtījumi tiks uzglabāti "Latvijas pasta" šķirošanas kompleksā un izsūtīti uz ārvalstīm, tiklīdz tas būs iespējams.

Pārrobežu pasta sūtījumu piegāde ar ārvalstīm būs ierobežota un kavēta vismaz līdz patlaban noteiktajam ārkārtas stāvokļa gala termiņam - 14.aprīlim, ja nebūs papildu izmaiņu un ierobežojumu.

Ja tiks noteikti papildu ierobežojumi, "Latvijas pasts" nekavējoties informēs par turpmākajām darbībām.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma no 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu. Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu