Speciāli TVNET ⟩ Itāļi par totālo izolāciju Itālijā

Jānis Vingris
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vingris sarunā ar Covid-19 skarto Itālijas ziemeļu reģiona iedzīvotāju
Jānis Vingris sarunā ar Covid-19 skarto Itālijas ziemeļu reģiona iedzīvotāju Foto: kadrs no video

Pēc ārkārtas stāvokļa izsludināšanas dzīve Itālijā ir izmainījusies līdz nepazīšanai - centienos ierobežot ātro vīrusa izplatību visā valstī spēkā ir stājušies stingri pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumi. Kopš 21. februāra, kad Itālijā tika konstatēts pirmais saslimšanas gadījums ar "Covid-19", saslimošo skaits ir sasniedzis 28 tūkstošus, bet miruši jau 2 158 cilvēki. Kopš "Covid-19" slimība pirmo reizi parādījās Ķīnā pagājušā gada beigās, Itālija ir kļuvusi par Eiropā vissmagāk skarto valsti.

Sarunā ar TVNET divi Itālijas ziemeļu Lombardijas reģiona iedzīvotāji dalās ar saviem novērojumiem un pašreizējo situāciju.

Flavio atzīst, ka ir cietumnieks pats savās mājās - viņš izolācijā ir pavadījis jau nedēļu. No mājas iziet vien, lai iepirktos blakus esošajā veikaliņā. Flavio stāsta, ka cilvēkiem uz ielas ir jābūt spējīgiem uzrādīt policijai aizpildītu īpašu apliecinājumu jeb sertifikātu, savādāk draud arests. Sākumā cilvēki ziņas uztvēra pārāk vieglprātīgi. Kad valdība pirms divām nedēļām izsludināja ārkārtas stāvokli, sākās panika un visi devās uz veikaliem un visu izpirka. Tagad veikalā var atrast visu. Panikošana notika pirms divām nedēļām.

Irēne stāsta, ka iepriekšējā nedēļas nogalē viņas ģimenei neizdevās iepirkties pilsētas pārtikas veikalos, jo rindas pie tiem bija pārāk garas. Viņa arī ir novērojusi, ka veikalu plauktos trūkst dažas pārtikas preces - milti, makaroni un saldētie dārzeņi. Irēnes možo garu palīdz uzturēt bērni, kas neļauj viņai iegrimt depresijā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu