Daugavpils atceļ atvieglojumus braukšanai sabiedriskajā transportā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tramvajs Daugavpilī.
Tramvajs Daugavpilī. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pirmdienas vakarā Daugavpils dome pasažieru plūsmas mazināšanai ārkārtas sēdē lēma atcelt atvieglojumus braukšanai sabiedriskajā transportā.

Grozījumi saistošajos noteikumos "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām" paredz atcelt visus pašvaldības atvieglojumus braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā pensionāriem, skolēniem, politiski represētām personām, komunistiskā un fašistiskā režīmā cietušiem, Otrā pasaules kara un Afganistānas kara dalībniekiem, Černobiļas avārijas seku likvidētājiem, trešās grupas invalīdiem, daudzbērnu ģimeņu locekļiem. Plānots, ka grozījumi būs spēkā valstī izsludinātās ārkārtas situācijas laikā.

Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem atvieglojumi paliek spēkā.

Grozījumi vēl ir jāsaskaņo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Pirmdien pilsētā sasauktas vairākas ārkārtas domes sēdes, lai lemtu par pasākumiem jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanai.

Jau vēstīts, ka pirmdienas rītā domes ārkārtas sēdē deputāti skatīja jautājumu par to, kā mazināt pasažieru plūsmu sabiedriskajā transportā ārkārtas situācijas laikā. Deputāti uzdeva Juridiskā departamenta speciālistiem izstrādāt priekšlikumus grozījumiem saistošajos noteikumos, kas paredz atvieglojumus braukšanai Daugavpils sabiedriskajā transportā dažādām iedzīvotāju kategorijām.

Pašlaik pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas var izmantot, piemēram, skolēni, pensionāri, nestrādājoši Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidatori un citi.

Tāpat ziņots, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma no 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu