"Amazon" pieņem 100 000 jaunu darbinieku: Covid-19 dēļ audzis pieprasījums (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV interneta tirdzniecības kompānija "Amazon" pirmdien paziņoja, ka palielina atalgojumu un pieņem 100 000 jaunu darbinieku, jo koronavīrusa krīzes izraisītais interneta tirdzniecības apjoma pieaugums ir palielinājis personāla darba slodzi.

Sietlā bāzētā firma paredz iztērēt vairāk nekā 350 miljonus ASV dolāru, lai palielinātu stundas darba atalgojumu Ziemeļamerikā un Eiropā darbiniekiem un partneriem izplatīšanas centros, transporta operācijās un veikalos.

"Nogādāt prioritāru pirkumu līdz jūsu slieksnim ir vitāli svarīgi, kad kopienas praktizē sociālo distancēšanos, sevišķi gados veciem cilvēkiem un citiem ar veselības problēmām," bloga paziņojumā rakstīja kompānijas vecākais viceprezidents pasaules operāciju lietās Deivs Klārks.

"Mēs redzam ievērojamu pieprasījuma palielināšanos, kas nozīmē, ka mūsu darbaspēkam ir bezprecedenta vajadzības šajā gada laikā."

Klārks informēja, ka "Amazon" palielina pilna vai daļēja laika darbavietu skaitu ASV par 100 000.

"Daudzi cilvēki ir ekonomiski ietekmēti, jo tādās jomās kā viesnīcu nozare, restorāni un ceļojumi strādājošie ir zaudējuši darbu vai nosūtīti atvaļinājumā šīs krīzes dēļ."

"Mēs gribam, lai šie cilvēki zinātu, ka mēs viņus labprāt uzņemsim savās komandās, līdz situācija normalizēsies un bijušais darba devējs spēs viņus pieņemt atpakaļ," sacīja Klārks.  

Viņš informēja, ka "Amazon" stundas darba atalgojums ASV, kas pašlaik ir 15 dolāri vai vairāk, aprīlī tiks palielināts par diviem dolāriem.

Stundas darba atalgojums Lielbritānijā pieaugs par divām britu mārciņām, bet citur Eiropā - par apmēram diviem eiro.

Klārks piebilda, ka "Amazon" veicina sociālo distancēšanos darba vietās un ir pastiprinājusi uzkopšanas režīmu darbinieku veselības labad.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu