Koronavīruss kino industrijai varētu izmaksāt pat 20 miljardus dolāru (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Filmai "Klusā pasaule 2" uz lielā ekrāna bija jāiznāk 20. martā
Filmai "Klusā pasaule 2" uz lielā ekrāna bija jāiznāk 20. martā Foto: publicitātes

Pirms dažām dienām ziņojām, ka kino industrijai koronavīruss varētu nest piecus miljardus dolāru lielus zaudējumus. Viss diemžēl ir kļuvis vēl pesimistiskāk. Šobrīd zaudējumi sasnieguši jau septiņus miljardus un eksperti lēš, ka kopumā tie varētu būt visi divdesmit miljardi, ziņo ārvalstu mediji.

"The Hollywood Reporter" raksta, ka vienā no lielākajiem kino tirgiem - Ķīnā slēgti ir 70 000 kinoteātru, un strauji tiek slēgti arī kinoteātri Eiropā, īpaši Itālijā, Spānijā un citās vīrusa skartajās valstīs. 

TVNET: Piecas filmas, kas paredzēja koronavīrusa epidēmiju.

Atceltas ir daudzas pirmizrādes (Džeimsa Bonda filmas pirmizrāde pārcelta uz rudeni), kā arī filmēšanas. Atcelta, piemēram, kompānijas "Disney" filmas "Mazā nāriņa" (Little Mermaid) filmēšana, un dīkstāve katru dienu kompānijai izmaksā aptuveni 350 000 dolāru. Šādu dīkstāvju šobrīd ir daudz. 

Astoņas dienas pirms nonākšanas uz lielajiem ekrāniem, apturēta šausmu filmas filmas "Klusā pasaule" otrās daļas "Klusā pasaule 2" ("A Quiet Place: Part II") izlaišana. Kompānijai "Paramount" šāds lēmums izmaksājis 30 miljonus dolāru. Filmā galveno lomu atveido godalgotā aktrise Emīlija Blanta (Emily Blunt), savukārt to režisējis Blantas dzīvesbiedrs, aktieris Džons Krasinskis. 

Aplūko foto no pirmizrādes!

Eksperti potenciālos zaudējumus aprēķinājuši ar cerību, ka pandēmija beigsies maija beigās. Ja tā turpināsies vēl ilgāk, tad attiecīgi arī zaudējumi būs lielāki.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu