No ārvalstīm atbraukušajiem varētu piedāvāt pašizolāciju viesnīcās (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ņemot vērā nepieciešamību pašizolēties saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanu, viens no risinājumiem varētu būt viesnīcu numuriņu piedāvāšana tiem, kuri šajās dienās atgriežas no ārvalstīm, sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis.

Sociālajos tīklos, tostarp, "Facebook" un "Twitter" izplatīts aicinājums atsaukties viesnīcas, kas būtu gatavas brīvprātīgi uzņemt cilvēkus, kuriem ir nepieciešama pašizolācija. Viesnīcu numuriņiem ir jābūt slēdzamiem, ar atsevišķu sanmezglu.

Kādi ir Covid-19 simptomi?

Ieteikumi rīcībai COVID-19 infekcijas slimnieka ģimenes locekļiem

Pinnis apstiprināja, ka viņš ir informēts par šādu iniciatīvu, uzsverot, ka

tam ir jāparedz konkrēti noteikumi, lai pasargātu viesnīcu personālu no iespējamās saslimšanas.

Kā atzīmēja Pinnis, iniciatīvas mērķis varētu būt kā risinājums tiem, kuri tikko atgriezušies no slimības skartajām valstīm. Lai pasargātu savus ģimenes locekļus, īpaši tos, kuri ir riska grupā, tiek apsvērta iespēja piedāvāt šiem cilvēkiem iespēju pašizolēties viesnīcās. 

"Piemēram, viesnīcu operators "Mogotel" ir izstrādājis reglamentu, kurā noteikts, ka pašizolācija "Mogotel" noteiktajās viesnīcās būs iespējama tiem, kuriem nav simptomu. Vienlaikus pakalpojumā būtu iekļautas arī ēdienreizes, kuras nodrošinās, izvairoties no tuvā kontakta ar pašizolēto klientu," atklāja Pinnis. 

Viņš piebilda, ka šī iniciatīva nav viesnīcu "izmisuma sauciens", lai glābtu biznesu, bet gan reāls risinājums. "Mēs nevaram zināt, cik no plānotajiem iebraucējiem būs iespēja atrasties mājās," sacīja Pinnis. 

Kā ziņots, visiem, kuri atgriežas no ārvalstīm, ir nepieciešams ievērot obligātu 14 dienu karantīnu.

Brīvdienu mājas "Mazais Līvkalns" aicina piedāvāt mītnes vietas tiem, kam nepieciešama karantīna

Brīvdienu mājas "Mazais Līvkalns" aicina piedāvāt mītnes vietas tiem, kam nepieciešama karantīna, informēja "Mazais Līvkalns" pārstāve Laine Žeglova.

"Šobrīd būtiski ir gan atbalstīt vietējos uzņēmējus, gan arī palīdzēt tiem, kam tuvākais laiks būs jāpavada karantīnā. Tāpēc mēs aicinām siguldiešus informēt, kurš Siguldā un citās tuvumā esošās pilsētās ir gatavs uzņemt viesus, nodrošinot ar no citiem viesiem izolētu mītni, kā arī ieteikt vai atsaukties ēdinātājus, kas piedāvā ēdienu piegādes," norāda brīvdienu mājas pārstāve Žeglova.

"Svarīgi, lai šajās vietās cilvēkiem būtu iespēja nodrošināt maksimālu pašapkalpošanos. Un, kas vēl svarīgāk, lai pakalpojuma sniedzējs būtu atbildīgs un nepiedāvātu paaugstinātas cenas, mēģinot iedzīvoties uz ārkārtas situācijas rēķina," aicināja Žeglova.

Brīvdienu māja aicina atsaukties arī ēdinātājus, kuri šobrīd Siguldā un tās apkaimē ir gatavi ēdienu piegādāt uz mājām.

Kā ziņots, Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē 14.martā nolemts, ka ārkārtējās situācijas periodā kultūras, izklaides, sporta un citu atpūtas vietu darba laiks ārkārtējās situācijas periodā drīkst būt ne ilgāks kā līdz plkst.23.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus. 

Papildus piektdien Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija bija pieņēmusi lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita, tajā skaitā nevarēs notiks arī sapulces, gājieni un piketi.

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības mazināšanai Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē arī nolemts, ka no šā gada 17.marta uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14.aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi. 

Pagājušajā diennaktī, konstatējot 15 jaunus inficēšanās gadījumus, ar Covid-19 saslimušo skaits Latvijā pieaudzis līdz 49.

GALERIJA: Ierobežojumi Lietuvas valsts robežpunktos

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu