Vai laika apstākļiem ir ietekme uz Covid-19? Kliedējam mītus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Valstīs ar mērenāku klimatu izskanējuši minējumi, ka Covid-19 nespēs izdzīvot siltumā, savukārt siltajās zemēs runā, ka vīruss neciešot aukstumu. Pašlaik pieejamā informācija liecina, ka laika apstākļiem nav ietekmes uz Covid-19, norāda Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Pašreizējie novērojumi liecina, ka ar jauno koronavīrusu iespējams inficēties visur pasaulē - gan siltos un mitros reģionos, gan arī tur, kur ziemas ir aukstas.

Piesardzības pasākumi jāievēro jebkādos laika apstākļos.

Foto: EPA/Scanpix

Cilvēka ķermeņa normālā temperatūra ir starp 36,5 un 37 grādiem pēc Celsija, neatkarīgi no tā, kāds ārā laiks. Tā kā vīruss "ceļo" no viena cilvēka pie otra ar pilienu palīdzību, laika apstākļi to neietekmē.

"Elpošanas ceļu slimības ziemā aktīvi izplatās nevis temperatūras dēļ, bet gan tāpēc, ka cilvēki vairāk laika pavada slēgtās telpās, kas palielina inficēšanās iespējamību. Covid-19 līdz šim ir novērots dažādos klimatiskajos apstākļos," uzsver PVO ārsts Maiks Raiens.

Kādi ir Covid-19 simptomi?

Ieteikumi rīcībai COVID-19 infekcijas slimnieka ģimenes locekļiem

Darbs attālināti. Kā to vislabāk organizēt

Daudzas pasaules valstis, tai skaitā Latvija, piekopj sociālās distancēšanās stratēģiju, lai ierobežotu vīrusa izplatību. Ja tomēr nākas doties uz darbu vai pēc pārtikas un citām nepieciešamības precēm, nepieciešams regulāri mazgāt rokas ar ziepēm vai izmantot roku dezinfekcijas līdzekli. Ar nemazgātām rokām nevajadzētu pieskarties acīm, mutei un degunam, jo tā iespējams inficēties, ja vīruss uz rokām nonācis no kādas virsmas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu