Covid-19: Parīzi pirms ierobežojumiem pārņem iepirkšanās drudzis (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Parīzē otrdien pie lielveikaliem, gaļas veikaliem un aptiekām veidojušās garas rindas, cilvēkiem steidzoties iepirkties, pirms stājas spēkā koronavīrusa dēļ pieņemtie ierobežojumi.

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien paziņoja, ka koronavīrusa izplatības ierobežošanai pilsoņiem būs no otrdienas pusdienlaika jāpaliek savās mājās un tās varēs pamest tikai svarīgu iemeslu dēļ.

Valdība paziņojusi, ka ielās patrulēs desmitiem tūkstošiem policistu, kas piemēros 38 eiro līdz 135 eiro lielas sodanaudas cilvēkiem, kuriem nebūs rakstiskas atļaujas uzturēties ārpus mājām.

Francijas prezidents Emanuels Makrons par šiem ierobežojumiem paziņoja pirmdien runā televīzijā, ko vēroja 35 miljoni cilvēku, kas ir rekordliels skaitlis.

Vairums cilvēku, kas šorīt gaidīja rindās, centās ievērot vismaz metra atstatumu viens no otra. Vienā no pasta nodaļām, kas vēl darbojās, izkliedētā rinda stiepās ēkai ap stūri.

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Francijā pēc inficēšanās ar Covid-19 miruši 148 cilvēki, bet eksperti brīdina, ka mirušo skaits tuvākajās dienās var strauji pieaugt, radot nopietnu slodzi slimnīcām.

Makrons pavēstīja, ka draugu un radinieku pulcēšanās turpmāk vairs nav atļauta, un iedzīvotāji drīkst pamest mājas tikai, lai dotos iepirkties, apmeklētu ārstus, dotos uz darbu vai nokārtotu kādus citus svarīgus jautājumus, kurus nav iespējams atrisināt attālināti.

Skolas Francijā tika slēgtas jau pirmdien.

Francijas veselības ministrs Olivjē Verāns šodien sacīja, ka pēc divām nedēļām šie ierobežojumu varētu tikt atviegloti, ja Covid-19 izplatību būs izdevies ievērojami ierobežot.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu