Cēsu novada iedzīvotājiem piedāvā palīdzību pašizolācijas nodrošināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija Cēsīs
Valsts policija Cēsīs Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā Covid-19 vīrusa dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, Cēsu novada iedzīvotājiem, kuriem ir nepieciešama pašizolācija, bet nav iespējas to nodrošināt, būs pieejama pašvaldības palīdzība šajā jautājumā, informēja novada Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītājs Kārlis Pots.

Viņš norādīja, ka šāda palīdzība pēc objektīva izvērtējuma būs bezmaksas, pašvaldībai nodrošinot izolētas izmitināšanas telpas indivīdiem vai ģimenēm. Karantīnas laiks, kas jāievēro, ir 14 dienas. 

Pārtikas un nepieciešamo preču piegādi karantīnas laikā cilvēki varēs lūgt tuviniekiem, taču nepieciešamības gadījumā pašvaldība nodrošinās arī to.

Pašizolācijas palīdzībai iespējams pieteikties līdz piektdienas, 20.marta, plkst.12. Pieteikšanās notiek elektroniski, rakstot uz e-pastu "soc.ag@cesis.lv", vai telefoniski 64127740 darba laikā , 29163975 līdz plkst.20.

Ieteikumi rīcībai COVID-19 infekcijas slimnieka ģimenes locekļiem

"Ja vēl atrodaties ārzemēs un plānojat atgriezties, izmantojot nākamnedēļ paredzētās repatriācijas iespējas, un ja pašizolācija nav iespējama vai var būt bīstama, aicinām laikus sazināties, lai pašvaldība var izveidot individualizētu palīdzības plānu," sacīja Pots.

Viņš atgādināja, ka pašvaldība aicina būt atbildīgiem pret savu un apkārtējo veselību. Epidemioloģiskās drošības likums nosaka to, ka personas pienākums ir nepakļaut citas personas inficēšanās riskam un personai ir pienākums pildīt epidemiologa norādījumus, lai novērstu inficēšanās risku citu cilvēku veselībai. Mājas karantīnas režīma neievērošana ir Epidemioloģiskā drošības likuma pārkāpums, kam var tikt piemērots administratīvais sods, atgādināja pašvaldības pārstāvis.

Visiem, kuri atgriežas no ārzemēm, patlaban ir jāievēro 14 dienu obligāta pašizolācija.

Video: Kā tiek ārstēts Covid-19?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu