SPECIĀLI TVNET Latvietis Mārtiņš un spānis Fēlikss par situāciju Spānijā (3)

Jānis Vingris
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Spānija ir kļuvusi par ceturto visvairāk COVID-19 vīrusa skarto valsti pasaulē. Oficiālie dati liecina, ka ar 510 mirušajiem Spānija upuru skaitā seko uzreiz aiz Ķīnas, Itālijas un Irānas. Tiesa gan, pastāv aizdomas, ka Irāna patieso upuru skaitu slēpj un vīrusa skarto šajā valstī ir daudz vairāk.

Sarunā ar TVNET no Spānijas ar saviem novērojumiem par pašreizējo situāciju dalās Alikantē iestrēgušais Mārtiņš un Barselonas iedzīvotājs Fēlikss. 

"Sajūtas, kā svētdienas pēcpusdienā," situāciju Barselonā raksturo Fēlikss. Viņš stāsta, ka aizlieguma atrasties ārpus mājas nav, bet cilvēku ielās ir maz. Restorāni un veikali, izņemot pārtikas veikalus, ir slēgti.

Veikalu darbinieki strādā ar maskām un cimdiem rokās. Fēlikss atzīst, ka spāņiem ir grūta šī izolācija, jo viņu kultūrā ir pieņemts ģimenēm rīkot kopīgas pusdienas svētdienās. 

Mārtiņš savu atvaļinājumu Spānijā ir pavadījis gandrīz tikai dzīvoklī - neilgi pēc viņa ierašanās Alikantē Spānijā tika ieviesti drošības pasākumi, tika slēgtas kafejnīcas un veikali. Pašlaik Mārtiņš ar draugiem ir iestrēdzis Spānijā un nezina, kā spēs atgriezties Latvijā. Paredzētajā vakardienas Rayanair reisā uz Kauņu viņi netika ielaisti, jo lidostas darbiniekiem bija rīkojums lidmašīnā ielaist tikai lietuviešus. Viņš cer, ka Spānijā iestrēgušajiem latviešiem tiks noorganizēta lidmašīna uz mājām. Mārtiņš Facebook ir izveidojis grupu Spānijā iestrēgušajiem latviešiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu