Ungārija atver "humāno koridoru" uz robežas iestrēgušajiem rumāņiem un bulgāriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šoseja cauri mežam
Šoseja cauri mežam Foto: Pixabay

Ungārija otrdien paziņoja, ka atvērs "humāno koridoru", lai ļautu atgriezties savās valstīs tūkstošiem Rumānijas un Bulgārijas pilsoņu, kas iestrēguši robežas Austrijas pusē.

Ungārija centienos ierobežot koronavīrusa uzliesmojumu savas robežas slēgusi.

Rumānijas ārlietu ministrs Bogdans Auresku iepriekš bija vērsies pie Vīnes un Budapeštas ar lūgumu izveidot "humāno koridoru", pa kuru dzimtenē varētu nokļūt 35000 Rumānijas pilsoņu.

Austrijas policija pavēstīja, ka izveidojusies 20 kilometrus gara smago automašīnu rinda un desmit kilometrus gara vieglo automašīnu rinda.

Bukareste iepriekš sūdzējās, ka Ungārija nav laikus brīdinājusi par robežas slēgšanu ārzemniekiem pirmdienas vakarā, un tas grūtā situācijā nostādījis Rumānijas un Bulgārijas pilsoņus, kuri jau bijuši ceļā no Eiropas Savienības rietumu valstīm.

Budapešta pavēstīja, ka ir panākta vienošanās ar Austrijas un Rumānijas policiju par robežas atvēršanu uz laiku otrdienas vakarā.

"Starp plkst.21 un plkst.24 Rumānijas un Bulgārijas pilsoņi varēs šķērsot Ungāriju par humāniem koridoriem," pavēstīja Ungārijas Covid-19 krīzes darba grupas vadītājs Tibors Lakatošs.

Tas ir ārkārtējs pasākums un tiks īstenots tikai vienu reizi, viņš piebilda.

Koridori ir tajos pašos maršrutos, kas joprojām ir atvērti ārvalstu kravu pārvadātājiem, kas caur Ungāriju dodas uz citām valstīm.

"Kravas transportam nedrīkst radīt traucējumus. Tas ir ļoti svarīgi," sacīja Austrijas valdības pārstāvis sakariem ar presi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu