Valkas-Valgas robežu šķērsot varēs tikai cilvēki, "kuriem ir pamatots iemesls"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas - Igaunijas robeža Valkā.
Latvijas - Igaunijas robeža Valkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

No šodienas šķērsot Valkas-Valgas robežu būs iespējams tikai cilvēkiem, "kuriem ir pamatots iemesls", informēja Valkas novada pašvaldībā.

Par pamatotu iemeslu tiek uzskatīts darbs, ģimene vai dzīvesvieta Igaunijā, turklāt iedzīvotājiem ir jābūt iekļautiem Valkas novada pašvaldības sagatavotā personu sarakstā.

Pašvaldība atgādina, ka, šķērsojot robežu, līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam - pasei vai ID kartei.

Kā vēstīts, lai gan Covid-19 draudu dēļ Igaunija uz laiku ir atjaunojusi robežkontroli un ierobežojusi kustību pāri Šengenas zonas iekšējām un ārējām robežām, tā dēvēto dvīņu pilsētu Valkas un Valgas iedzīvotāji robežu var šķērsot ar atvieglotiem nosacījumiem, liecina pirmdien pieņemtais Igaunijas premjerministra Jiri Ratasa lēmums.

Abu dvīņu pilsētu iedzīvotājiem ir atļauts šķērsot robežu, lai dotos uz darbu un atgrieztos mājās, ja vien viņiem nav jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 simptomu.

Šāds izņēmums ļaus neizjaukt ierasto dzīves ritumu tiem Valkas un Valgas iedzīvotājiem, kuriem darbā jādodas uz kaimiņvalsti, un vienlaikus palīdzēs nodrošināt reģionā normālu ekonomisko dzīvi arī pašreizējā situācijā, samazinot iespējamos zaudējumus.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija), šodien robežsargi intervēs cilvēkus, kuri šķērsos robežu, lai noskaidrotu viņu vajadzību doties uz Igauniju.

"Pašvaldībai ir zināms to cilvēku loks, kuriem ir nepieciešams ikdienā doties uz Igauniju, un mēs plānojam šo sarakstu robežsargiem izsniegt, lai atvieglotu robežas šķērsošanu," sacīja Krauklis.

Jau vēstīts, ka Latvijā no 13.marta līdz 14.aprīlim nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatīšanos izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni ierobežojošu pasākumu.

Igaunijas valdība saistībā ar Covid-19 epidēmijas draudiem uz laiku ir atjaunojusi robežkontroli un ierobežo kustību pāri Šengenas zonas iekšējām un ārējām robežām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu