Rinkēvičs: Pagaidām repatriācijas reisus apmaksā paši Latvijas valstspiederīgie (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Valsts kanceleja

Nemitīgi tiek strādāts, lai atrisinātu jautājumu, ka repatriācijas reisu izmaksas netiktu attiecinātas uz Latvijas valstspiederīgajiem, bet jau tagad ir notikuši vairāki repatriācijas reisi, kurus seguši paši repatriējamie, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ir īstenoti daudzi pasākumi, kas ļāvuši jau vairākiem repatriācijas reisiem uz Latviju nogādāt valstspiederīgos, bet repatriācijas operācija vēl nav noslēgusies un tiek apzināti visi valstspiedrīgie, kuri vēlēsies nokļūt Latvijā.

"Iesaku sekot līdzi Ārlietu ministrijas un Satiksmes ministrijas ievietotajai informācijai sociālajos tīklos, kā arī informācijai medijos, jo par pārējiem reisiem informācija vēl tiks sniegta," piebilda Rinkēvičs.

Ieteikumi rīcībai COVID-19 infekcijas slimnieka ģimenes locekļiem

Tomēr viņš ieteica tiem valstspiederīgajiem, kuri atrodas ārpus Eiropas Savienības robežām, doties uz Stambulu, jo no turienes tiks organizēti vairāki repatriācijas reisi uz Latviju.

Jau ziņots, ka konsulārajā reģistrā pašlaik ir reģistrējušies aptuveni 1900 Latvijas valstspiederīgie, kuri Eiropā gaida repatriāciju, sociālajos tīklos vēstīja Rinkēvičs.

Āzijā un Āfrikā repatriāciju gaida 751 Latvijas valstspiederīgie, bet Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā - 198, tādējādi kopumā repatriāciju gaida 2849 Latvijas valstspiederīgie, norādīja Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs norādīja, ka patlaban tiek "meklēti papildu prāmji Polijas-Vācijas robežproblēmas risināšanai, kā arī čarteriem".

Latvijā saistībā ar Covid-19 ir izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Drošības pasākumu ietvaros Latvijā ir atcelti arī starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām, taču nereti tas ir problemātiski, jo pārvietošanās ierobežojumus ir noteikušas citas Eiropas valstis.

Ieceļošanas ierobežojumi ir noteikti, piemēram, tādās valstīs kā Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Krievijā, Čehijā, Vācijā, Norvēģijā, Ukrainā, Beļģijā, Bulgārijā, Dānijā, Gruzijā, Grieķijā, Itālijā, Serbijā, Slovākijā, Slovēnijā, Šveicē, Turcijā, Ungārijā un citās, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) interneta vietnē apkopotā informācija.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu