Augstā pieprasījuma dēļ pieaug gaidīšanas laiks uz Covid-19 testa veikšanu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NMPD

Augstā pieprasījuma dēļ pieaudzis gaidīšanas laiks uz jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 testa veikšanu, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

Gaidīšanas laiks pieaudzis, jo Latvijā atgriežas daudz cilvēku no Covid-19 skartajām valstīm un jebkuram no ārzemēm ieceļojošajam cilvēkam tiks veikts tests.

Tāpat ir novērotas tendences, ka cilvēki bieži vien pārspīlē savus simptomus, taču ir arī tādi, kuri rezervē laiku testa veikšanai, bet neierodas, kā arī nepaziņo par savu neierašanos.

"Pašlaik gaidīšanas laiks uz testu Rīgā ir aptuveni 24 stundas, un reģionos, kur pie katra cilvēka individuāli dodas "Centrālā laboratorija", ir vēl ilgāks. Pieprasījums ir ļoti liels, un, lai analīzes varētu paņemt tiem, kuriem tas visvairāk vajadzīgs, es aicinu visus būt ļoti atbildīgiem," sacīja Cipule.

Cipule piebilda, ka plānots NMPD darbam pieslēgt brīvprātīgos, kuriem noteikti ir jābūt medicīniskai izglītībai, bet pagaidām nav zināms, kādu darbu veikšanai brīvprātīgos varētu piesaistīt.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu