Ministre par saslimušā Salaspils skolēna laišanu uz skolu: tā ir vecāku atbildība (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Salaspils 1.vidusskolas audzēkņa, kuram tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, laišana uz skolu ir vērtējama kā vecāku atbildība, kad bija aicinājums to nedarīt, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē norādīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Reizē ministre piebilda, ka ārkārtējā situācija tika izsludināta tikai 12.martā.

Kā ziņots, kādam Salaspils 1.vidusskolas audzēknim ir apstiprināta jaunā koronavīrusa slimība Covid-19, aģentūru LETA informēja Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

Viņa pastāstīja, ka skolēns 9.martā atgriezies no Spānijas un līdz 12.martam apmeklējis skolu. Simptomi skolēnam parādījušies 13.martā, kad klātienes mācības skolā jau bijušas pārtrauktas valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ.

Izglītības iestāde ir sazinājusies ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), kā arī apziņojusi visu klasesbiedru ģimenes un iesaistītos skolotājus, norādot viņiem uz pašizolācijas un pašnovērošanas nepieciešamību turpmākās 14 dienas.

Saraksts ar saslimušā skolēna kontaktpersonām ir iesniegts SPKC, piebilda Balcerbule.

Kā ziņots, līdz šim Latvijā apstiprināts jau 71 saslimšanas gadījums ar "Covid-19", tostarp saslimis viens bērnudārza audzēknis no Piņķiem. Jaunā koronavīrusa dēļ valstī izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti plaši ierobežojumi, tai skaitā arī izglītības iestādēs.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu