Francija prognozē, ka Covid-19 izplatība palēnināsies pēc astoņām līdz 12 dienām

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Francija pēc stingro ierobežojumu ieviešanas varētu cerēt pēc astoņām līdz 12 dienām sākt redzēt jaunā koronavīrusa izplatīšanās palēnināšanos, trešdien paziņoja Francijas veselības ministrs Olivjē Verāns.

"Mēs iejauksimies, kur nepieciešams, lai nodrošinātu, ka cilvēki ievēro izolāciju. Kad paskatos ārā pa logu, es redzu, ka cilvēki lēnām sāk uztvert vēstījumu," telekanālam LCI TV pavēstīja Verāns.

Cenšoties ierobežot Covid-19 izplatību, Francijā no otrdienas pusdienlaika aizliegts pamest mājas bez svarīga iemesla.

Valdība paziņojusi, ka ielās patrulēs desmitiem tūkstoši policistu, kas piespriedīs 38 eiro līdz 135 eiro lielas sodanaudas cilvēkiem, kuriem nebūs rakstiskas atļaujas uzturēties ārpus mājām.

Francijas prezidents Emanuels Makrons par šiem ierobežojumiem paziņoja pirmdien runā televīzijā, ko vēroja 35 miljoni cilvēku, kas ir rekordliels skaitlis.

Francijā pēc inficēšanās ar Covid-19 miruši 148 cilvēki, bet eksperti brīdina, ka mirušo skaits tuvākajās dienās var strauji pieaugt, radot nopietnu slodzi slimnīcām.

Makrons pavēstīja, ka draugu un radinieku pulcēšanās turpmāk vairs nav atļauta un iedzīvotāji drīkst pamest mājas tikai, lai dotos iepirkties, apmeklētu ārstus, dotos uz darbu vai nokārtotu kādus citus svarīgus jautājumus, kurus nav iespējams atrisināt attālināti.

Skolas Francijā tika slēgtas jau pirmdien.

Verāns paziņojis, ka pēc divām nedēļām šie ierobežojumi varētu tikt atviegloti, ja Covid-19 izplatību būs izdevies ievērojami ierobežot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu