Pandēmijas iespaidā var nogrimt kopstrādes vietas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Īsi pirms pandēmijas sākuma lielu popularitāti guva kopstrādes telpas, taču patlaban to nākotne ir prognozējama pesimistiskos toņos.

Aptuveni pirms nedēļas Londonas slavenajā kopstrādes birojā “WeWork” ofisā darbi ritēja ierastajā režīmā, līdz atklājās, ka plecu pie pleca strādāja kāds cilvēks, kas potenciāli bija slims ar COVID-19 vīrusu. Dažas dienas vēlāk telpās todien strādājošie tika pie pozitīva vīrusa testa rezultāta, ziņo portāls “Forbes”. Pēc šā starpgadījuma vairākas kopstrādes telpas, arī to lifti, vestibils un sadzīves telpas, tika regulāri dezinficētas un attīrītas, taču šie pasākumi tik un tā raisa neticību un bažas šo telpu izmantotājiem. Ieviešot stingrākas regulas attiecībā uz sabiedriskajām telpām, vairums kopstrādes telpu, it īpaši “WeWork” biroji, ir slēgti.

Pēc nenoteikta laika kopstrādes biroji tiks atvērti, taču pastāv bažas, ka tieši pats lielākais uzņēmums, “WeWork”, bankrotēs un tiks aizvērts pavisam. Patlaban visā pasaulē tiek organizēts darbs no mājām, kas tiks veikts vairāku nedēļu, ja ne mēnešu griezumā.

Foto: Unsplash

Lai gan dažviet kopstrādes telpas ir atvērtas drosmīgajiem, lielākā daļa regulāro apmeklētāju no strādāšanas vienā telpā ar lērumu citiem svešiniekiem izvairās kā no mēra, portālam “Forbes” atklāj mikrouzņēmuma īpašnieks, “WeWork” klients, Čeiss Feigers.  

Patlaban “WeWork” uzņēmums ir krīzes priekšā – 2019. gadā, tā uzplaukuma gadā, uzņēmuma vērtība bija 47 miljardi ASV dolāru. Tomēr pirms beigu sākuma uzņēmuma “WeWork” īpašnieki dzīvoja greznu dzīvesveidu – īpašnieks Adams Ņūmans nopelnīto naudu šķieda dārgiem īpašumiem, greznām luksusa precēm, narkotikām, jahtām un citām dārgām lietām. Tajā pašā laikā Ņūmans pamanījās bravūrīgi izturēties pret nozīmīgiem investoriem, piemēram, “SoftBank”, kas atteicās sadarboties ar kompāniju. Ņemot vērā finansiālos sarežģījumus, kurus uzņēmums piedzīvoja pirms vīrusa uzliesmojuma, pandēmija tos saasinās vairākkārt un, iespējams, novedīs bankrota priekšā.

“Mēs tiksim pamatīgi iedragāti uz nenoteiktu periodu,” portālam “Forbes” atklāj Lora Kouzeloceka, kopstrādes uzņēmuma “Quest Workspaces” īpašniece. “Ja kopstrādes uzņēmums pirms vīrusa uzliesmojuma dzīvoja no rokas mutē, tad pēc vīrusa norimšanas ir grūti prognozēt uzņēmuma izdzīvošanas iespējas.”

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu