Noklausies jaunā eksperimentālā projekta "Stiga" kompozīciju "Pēcgarša"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Oyaarss" (Arvīds Laivinieks) un Rūta Ķergalve
"Oyaarss" (Arvīds Laivinieks) un Rūta Ķergalve Foto: publicitātes

Jaunu kompozīciju publicējusi eksperimentālās mūzikas apvienība "Stiga", kurā darbojas mūzikas producents un skaņu veidotājs Oyaarss (Arvīds Laivinieks) un mūziķe Rūta Ķergalve.

"Stiga" ir jaunizveidots mūzikas projekts, kura mājas atrodamas Bauskā, Mūsas upes kreisajā krastā. Tā nosaukums ir aizgūts no Bauskas jauniešiem zināmas atpūtas vietas pie kādreizējā kinoteātra, pārsimt kvadrātmetru liela laukuma, kurā valsts likumi nedarbojas.

Skaņdarbs “Pēcgarša” ir tematiski tumšs vēstījums, kas gluži nejauši sasaucas ar šā brīža vispārējo noskaņojumu pasaulē.

Noklausies: Stiga "Pēcgarša".

Rūta Ķergalve ir mūziķe, dziesmu autore no Kuldīgas. Absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju kā džeza un populārās mūzikas vokāla skolotāja. Ar dažādiem muzikāliem projektiem piedalījusies festivālos Latvijā, kā arī konkursā "Supernova 2020". Šobrīd, pēc vairākiem Rīgā pavadītiem gadiem, atgriezusies Kuldīgā.

Decembrī "Stiga" ierakstīja arī dziesmu “Sen jau viss”, kas bija Modra Skaistkalna ("100. debija") dziesmas pārskaņojums elektroniski orķestrālā izpildījumā kopā ar Jevgēniju Krupenkinu, Mārtiņu Kalniņu un Cerību ielas jaukto kori.

Projekta papildspēku sastāvā ietilpst video mākslinieks Ojārs Saulītis, SOSO Films komanda, Nauris Brūvelis u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu