SPECIĀLI TVNET ⟩ Ārsts no Irānas uzskata, ka mirušo skaits viņa valstī ir vismaz divas reizes lielāks (16)

Jānis Vingris
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Saruna ar ārstu no Irānas
Saruna ar ārstu no Irānas Foto: kadrs no video

Jaunākie dati no Irānas liecina, ka šajā valstī ir ap 18 tūkstošiem COVID-19 inficēto un 1 135 mirušo. Šo datu pareizību apšauba daudzi eksperti. Sarunā ar TVNET ārsts Herešs no Irānas pauž uzskatu, ka mirušo skaits viņa valstī ir vismaz divas reizes lielāks un brīdina Latviju par koronavīrusa nāvējošām briesmām.

Ārsts atklāj, ka Irānas valdība pieļāva lielu kļūdu, kavējoties cilvēkiem sniegt informāciju. Koronavīrusa sākums Ķīnā bija janvārī, bet cilvēkus Irānā informācija sasniedza tikai februāra beigās, marta sākumā. Sarunas brīdī oficiālais mirušo skaits ir 998, bet jau dažas stundas vēlāk mirušo skaits tika palielināts līdz 1 135 mirušajiem. Herešs uzskata, ka mirušo skaits ir vismaz divas reizes lielāks. 

Šajās dienās Irānā tiek svinēts Jaunais gads un Herešs ir novērojis, ka cilvēku skaits ielās ir tikai nedaudz mazāks, kā pagājušogad.

Viņš arī atzīst, ka māņticība ir liela problēma Irānā, kur ir izplatīts islāmiskās medicīnas fenomens. Islāmiskās medicīnas sludinātāji pagatavo augu eļļas, skaita lūgšanas un netic, ka koronavīruss ir bīstams. Viņi grib, lai mošejas un rituāli ir atvērti apmeklētājiem. Herešs arī domā, ka COVID-19 ir laboratorijās radīts bioloģiskais ierocis.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu