MXGP Itālijas un Vācijas posmi pārcelti uz jūliju un augustu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Juan Pablo Acevedo

Pasaules čempionāta motokrosā (MXGP) rīkotāji trešdien nolēma pārcelt Itālijas un Vācijas "Grand Prix" posmus dažus mēnešus uz priekšu, vēsta MXGP.

Iepriekš ziņots, ka MXGP organizatori pārcēla Francijas posmu no 9.- 10.maija uz 27.- 28.jūniju, bet Indonēzijas posms no jūnija tika pārcelts uz 31.oktobri - 1.novembri. Indonēzijas brauciena otrā kārta notiks kā Āzijas MXGP 7.- 8.novembrī, kuras atrašanās vieta tiks paziņota drīzumā.

Pēc veiktajām izmaiņām MXGP kalendārā organizatori paziņoja, ka tuvākajā laikā varētu sekot vēl kādas izmaiņas saistībā ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību. Organizatoru prognozes bija precīzas, jo trešdien uz vēlāku laiku pārcelti arī Itālijas un Vācijas posmi.

Kalendārā kā nākamais posms bija plānotas 17.maija sacīkstes Itālijā, tomēr tās šosezon notiks 5.jūlijā. Tāpat Vācijas "Grand Prix" pārcelts no 24.maija uz 9.augustu.

MXGP organizatori vēsta, ka nākamais posms varētu notikt 7.jūnijā Krievijā, savukārt līdz tam sacensības nav gaidāmas. Tas nozīmē, ka pēc Krievijas etapa sportisti dosies uz Latviju, kas sākotnēji bija paredzēts kā 11.posms.

Šosezon MXGP klasē joprojām paredzēti 20 posmi, taču sezonas noslēgums nebūs septembra beigās Francijā paredzētais Nāciju kauss. Šobrīd pēc tā ieplānoti jau pieci MXGP posmi.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass sezonas pirmajos divos posmos piedzīvoja vairākus kritienus, kas lieguši pacīnīties par augstvērtīgu rezultātu. Pēc diviem etapiem viņš kopvērtējumā ieņem 13.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu