Covid-19 dēļ Lielbritānija slēgs visas skolas uz nenoteiktu laiku

CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons.
Boriss Džonsons. Foto: EPA/Scanpix

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, no piektdienas Lielbritānijā tiks slēgtas visas skolas, trešdien paziņojis premjerministrs Boriss Džonsons. Skolas slēgtas uz nenoteiktu laiku.

"Mērķis ir palēnināt vīrusa izplatību," žurnālistiem sacīja Džonsons. Taču skolām būs jāuzņem bērni, kuru vecāki ir mediķi, policisti, sociālie darbinieki vai citi "kritiskie darbinieki", norādīja Džonsons.

Iepriekš šonedēļ premjers aicināja cilvēkus strādāt no mājām un izvairīties no liekiem sociālajiem kontaktiem un ceļošanas. Šodien viņš sacīja, ka valdības īstenotie pasākumi jau ir palēninājuši vīrusa izplatību, bet valdība nevilcināsies pieņemt vēl stingrākus mērus. 

Džonsons nenoraidīja iespēju, ka stingrāki ierobežojumi varētu tikt noteikti arī Londonā.

Lielbritānijas varasiestādes šodien apstiprināja 676 jaunus inficēšanās gadījumus ar Covid-19, līdz ar to kopējais saslimušo skaits sasniedzis 2626. Pēc inficēšanās ar koronavīrusu Lielbritānijā miruši 104 cilvēki. Taču amatpersonas atzinušas, ka patiesais inficēto skaits, domājams, mērāms desmitos tūkstošu.

Daudzi muzeji, kafejnīcas, restorāni un izklaides vietas Lielbritānijā apturējušas darbu, lai gan valdība vēl nav devusi rīkojumu par to slēgšanu, vienīgi rekomendējusi cilvēkus neapmeklēt šādas vietas, lai ierobežotu kontaktēšanos.

Komentējot ziņas, ka Londonā un citās pilsētās krogu apmeklētāju skaits vietām nav sarucis, Džonsons uzsvēra, ka visiem jāseko valdības ieteikumiem, lai aizsargātu sevi, savu ģimeni un, pats galvenais, visu sabiedrību.

Eksperti ir kritizējuši Džonsonu par to, ka viņš nav sekojis Pasaules Veselības organizācijas (PVO) padomam izsekot un pārbaudīt visu inficēto cilvēku kontaktus un veikt Covid-19 testus veselības aprūpes nozares darbiniekiem.

Premjers šodien paziņoja, ka valdība strādā pie tā, lai slimnīcā Covid-19 testus dienā varētu veikt 25 000 cilvēku.

Tikmēr Lielbritānijas parlaments gatavojas piešķirt ministriem ārkārtējas pilnvaras, lai tie varētu īstenot nepieciešamos pasākumus cīņai ar Covid-19.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu