Festivālā "Laba daba" augustā uzstāsies "Westbam"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Westbam"
"Westbam" Foto: publicitātes

Mūzikas un mākslas festivālā "Laba daba", kura norise plānota no 7. augusta līdz 9. augustam, koncertēs vācu elektroniskās mūzikas pionieris "Westbam", informē festivāla organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule.

Viņa uzstāšanās festivālā notiks kopā draugu un sadarbības partneri "Eastbam" jeb Robertu Gobziņu. Par godu šai koncertprogrammai festivāla kino programmā iekļauta dokumentālā filma "Deju laikmets", norādīja Pinkule.

"Westbam" jeb īstajā vārdā Maksimilians Lenzs mūziķa gaitas sāka 1978. gadā, dzimtajā Minsterē. Iesākumā kā vietējās pankroka scēnas dalībnieks viņš uzstājās ar pseidonīmu "Frank Xerox" un bija paša dibinātajā grupā "Anormal Null".

Savu dīdžeja karjeru "Westbam" sāka 1983. gadā, savukārt gadu vēlāk mūziķis pārcēlās uz Berlīni, sekojot savam mentoram, vācu tehno mūzikas pārstāvim un vienam no "Mayday" festivāla rīkotājiem Viljamam Rotgeram.

Līdz šim "Westbam" izdevis 24 albumus un vairāk nekā 70 singlus, radīti muzikāli kopdarbi ar citiem mūziķiem. 2019. gadā izdota "Westbam" aktuālā dubultā plate "The Risky Sets!!!", publicēti virkne jaunu skaņdarbu un videoklipu, piemēram, "Bulgarian Breaks", "Way Up", "Up Town", "No Facebook". Par godu aizvadītajai Eduarda Veidenbauma 150. gadadienai, kad 2017. gadā "Radio NABA" izdeva ritmiskās mūzikas izlasi "Veidenbaums. Vaidi un gaidi", projektā iesaistījās arī "Westbam" un latviešu mūziķis "Eastbam", kopā radot kompozīciju "3 Veidenbaumi". 

Gaidāms, ka kopā ar "Westbam" uz skatuves kāps arī "Eastbam" jeb Roberts Gobziņš, kurš ir ilggadējs "Westbam" biedrs. Viņi vairākkārt uzstājušies kopā Berlīnē, un "Eastbam" piedalījies arī "Westbam" kompozīciju ierakstos.

Eastbam un Westbam
Eastbam un Westbam Foto: publicitātes

Neskatoties uz to, ka viņu sadarbība sākās deviņdesmito gadu sākumā, abi mākslinieki mēdz retu reizi kopā uzstāties vēl joprojām. Turklāt 2019. gada 9. novembrī Berlīnē, svinot 30. gadadienu kopš Berlīnes mūra krišanas, norisinājās Eiropas mūzikas nakts, un pasākumu pie Brandenburgas vārtiem ieskandināja tieši "Westbam", kuram uz skatuves pievienojās latviešu mūziķis "Eastbam".

Festivāls jau 12. reizi notiks Līgatnes pagastā, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki", no 7. līdz 9. augustam.

Bērniem līdz 13 gadu vecumam ieeja ir bez maksas. Biļetes var iegādāties, sekojot saitei "www.labadaba.lv/biletes" un visā "Biļešu servisa" tīklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu