Jūrmalā pēc avārijas aizdegas auto un māja, kurā tas ietriecies (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: скриншот видео

Strēlnieku prospekta un Kronvalda ielas krustojums Pumpuros ne ar ko neatšķiras no citiem ceļu savienojumiem. Tas ir vienkāršs un labi pārredzams, tomēr vietējo iedzīvotāju vidū ieguvis bēdīgu slavu.

Minētajā vietā nezināmu iemeslu dēļ autovadītāji pieļauj daudz kļūdu un regulāri nespēj viens otru pamanīt. Tas kārtējo reizi pierādījās pirmdien, kad krustojumā saskrējās divi vieglie auto, ziņo TV3 raidījums Degpunktā.

Viens no negadījuma aculieciniekiem ir bijušais Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, ģenerālis Artis Velšs. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Atradāmies pagalmā ar bērniem un izdzirdējām, protams, lielu troksni. Pirmais - nācām skatīties, ko varam līdzēt. Tad arī konstatējām, ka ir notikusi automašīnas Mercedes un Volvo sadursme. Vadītājs, kurš vēl bija šokā, paskaidroja, ka braucis pa Strēlnieku prospektu pie zaļā signāla un pēkšņi nez no kurienes virzienā uz staciju braukusi otra mašīna, neapstājoties pie krustojuma, kā rezultātā notika sadursme. Pēc sadursmes tad viņš ietriecās šajos nu jau nomainītajos elektrības sadales skapjos. Mēs faktiski pirmajā brīdī bijām klāt, prasījām, vai nevajag palīdzēt. Šoferis, protams, bija šoka stāvoklī, bet bija adekvāts," - tā notikumus atceras Velšs.

Abu auto vadītāji no negadījuma izkļuvuši sveikā, tomēr drošības labad apskatīti atbraukušo mediķu busiņā. Tikmēr apkārtējiem nācās atkāpties no notikuma vietas, jo zem mājā iebraukušā Mercedes sāka parādīties dūmi, un talkā bija jāsauc ugunsdzēsēji. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Jautāju, vai viņš ir izsaucis ugunsdzēsējus, uz ko tā pārliecinoši nevarēja atbildēt. Arī pats personīgi paņēmu telefonu un izsaucu glābējus. Ugunsdzēšamais aparāts viņam mašīnā nebija, kas tomēr apliecina, cik tas ir svarīgi, jo ūdens nav šeit tā uzreiz tuvumā. Tā kā īsti neko nevarējām līdzēt, līdz ar ko mašīna diezgan strauji aizdegās, uguns pārmetās arī uz pašu māju, kas, liekas, ir tas lielākais risks," turpina Velšs.

No lielākas postažas glābēji māju nosargāja. Bet mersedesu glābt vairs nevarēja, un tas saimnieka acu priekšā pārvērtās par vraku. Pēc abu avarējušo auto aizvākšanas notikuma vietā turpināja darboties elektriķi, kas nomainīja abus sabojātos elektrības sadales skapjus. Elektrība tuvējās apkaimes mājās parādījās tikai vēlu vakarā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu