Linda Mūrniece par viesnīcas darbību šajā krīzes laikā: "Esam nokļuvuši lielā bedrē" (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Jau vēstījām, ka Latvijā izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ cietuši vairāki uzņēmumi, tostarp kādreizējās iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces vadītā viesnīca "Hotel Roma".

"Mēs principā strādājam krīzes režīmā," izdevumam "Vakara Ziņas" atklāj Mūrniece, paskaidrojot, ka šobrīd viņas vadītajā viesnīcā darbojas viens stāvs un bārs. 

Pēc Mūrnieces sacītā, viņas uzņēmums sāk pelnīt naudu tūrisma sezonā, kas Latvijā sākas martā, savukārt janvāris un februāris ir tie mēneši, kuru laikā tiek tērēta sezonas laikā uzkrātā nauda.

"Bet, tā kā šobrīd sezonā uzkrātā nauda ir iztērēta, esam nokļuvuši lielā bedrē," secina viesnīcas vadītāja. 

Lindas vadītājā uzņēmumā šobrīd strādā 50 cilvēki, un viņa katru dienu meklē variantus, "lai visiem būtu labi".

Mūrniece aicina citus uzņēmējus runāt ar saviem darbiniekiem un vienoties "kā kolektīvā un ģimenē", ka šis laiks vienkārši ir jāpārcieš. "Nevis visu nolikvidējam un pametam. Jo tas būs dramatiski gan valstij, gan cilvēkiem," secina viņa.

Jau ziņots, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

No 17. marta atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17. marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu