Ārkārtas situācijas dēļ būtiski krities Rīgas satiksmes pasažieru skaits

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kopš valstī izsludināta ārkārtas situācija, Rīgas satiksmei būtiski kritis pasažieru skaits, portālam TVNET pastāstīja Rīgas satiksmes pārstāve Baiba Bartaševiča.

Pašreizējie plūsmas dati liecina, ka pasažieru pārvietošanās darba dienās ir svētdienu līmenī.

Bartaševiča pastāstīja, ka jau no februāra beigām tika sākts strādāt pastiprināti pie drošības. Jau labu laiku notiek pastiprināta autobusu, trolejbusu, tramvaju dezinfekcija. Dezinfekcija tiek veikta, tiklīdz transporta līdzeklis atgriežas parkos, depo.

Rīgas satiksmes pārstāve arī atgādināja: lai samazinātu riskus saistībā ar vīrusa Covid-19 izplatību, tika veikta pastiprināta 22. maršruta dezinfekcija, tiklīdz tas iebrauca galapunktā “Abrenes iela”.

Tāpat, lai nodrošinātu pasažieru palielinātas plūsmas pārvadājumus, 16.martā tika nodrošināti papildu reisi.

Rūpēs par drošību atcelta pasažieru iekāpšana pa pirmajām durvīm, kā arī pasažierim vairs nav nepieciešams nospiest pogu pie durvīm, lai iekāptu transporta līdzeklī, durvis (vidējās un aizmugurējās) atver šoferis.

Bartaševiča arī atgādināja, ka pie vadītāja vairs nav iespējams iegādāties biļetes, vieta pie vadītāja ir norobežota. Šāds lēmums tika pieņemts, lai mazinātu skaidras naudas apriti un samazinātu iespēju inficēties. Pirmajās dienās gan esot bijuši pasažieri, kuri neievēroja norobežojošās lentes, bet tādi bijuši vien atsevišķi gadījumi.

Rīgas satiksme gan norāda, ka kontrolieri nekur neesot pazuduši, pašlaik tiek pārplānots viņu darbs.

Uzņēmums, lai pēc iespējas vairāk mazinātu riskus inficēties, aicina iedzīvotājus izvērtēt braukšanas nepieciešamību.

Vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Covid-19 konstatēts vēl 25 cilvēkiem, tādējādi kopumā inficēti 111 pacienti.

No piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu