Dānijas iedzīvotāji paši varēs mājās veikt Covid-19 testu

TVNET/The Local
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zumapress/Scanpix

Dānijas iedzīvotājiem būs iespēja pašiem mājas apstākļos nodot paraugu Covid-19 testam, nenonākot tiešā saskarē ar mediķiem, vēsta aģentūra AFP.

Dānija šādu iespēju ieviesusi, lai gūtu labāku informāciju par vīrusa izplatību valstī, kā arī samazinātu slimnieku kontaktus ar mediķiem.

Testi tiks nosūtīti veselības aprūpes iestādēm visā valstī. Pacienti ar Covid-19 raksturīgiem simptomiem varēs aizsūtīt kādu radinieku pakaļ testam, mājas apstākļos ievākt paraugu un tad palūgt nogādāt to laboratorijā.

Plānots, ka šādā veidā tiks veikti tikai daži desmiti testu papildus apmēram 700 līdz 800 paraugiem, ko Dānijas mediķi ik dienas ievāc klātienē.

Saslimšanas gadījumu skaitam pieaugot, Dānija nolēma koncentrēties uz smagākajiem gadījumiem un vairs neveikt testus tiem cilvēkiem, kuriem ir viegli simptomi. Tas nozīmē, ka mediķiem grūti apjaust patieso slimības mērogu.

Dānijā apstiprināti 1044 Covid-19 saslimšanas gadījumi, miruši četri cilvēki.

Dānijā tiek īstenota sociālās distancēšanās stratēģija - slēgtas skolas un izklaides vietas, kā arī aizliegts pulcēties grupās, kas lielākas par desmit cilvēkiem.

Mājās veicamos testus Dānijā plānots ieviest nākamnedēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu