Latvijas pilsoņi mēģinājuši ievest Lietuvā kontrabandas cigaretes 4,6 miljonu eiro vērtībā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Lietuvas muitnieki ceturtdienas vakarā aizturējuši divas Latvijas pilsoņu vadītas kravas automašīnas, kurās atrastas kontrabandas cigaretes 4,6 miljonu eiro vērtībā.

Kā piektdien paziņojis Lietuvas Muitas krimināldienests, tas ir lielākais šogad aizturētais kontrabandas cigarešu sūtījums.

Vienas mašīnas kravas deklarācijā uzrādītas saldētas ogas, otras - pelmeņi, taču pārbaudē atklājies, ka abas puspiekabes piekrautas ar nelegālām Baltkrievijas cigaretēm "NZ".

"Kontrabandas vedēji acīmredzot centušies izmantot krīzes situāciju, cerot izsprukt no tiesībsargājošo iestāžu kontroles, tādēļ izturējušies īpaši nekaunīgi, pat necenšoties savu kravu kaut kā nomaskēt," norādīts Muitas krimināldienesta paziņojumā. 

Saskaņā ar provizoriskiem datiem automašīnās vesto cigarešu vērtība, ierēķinot paredzētos nodokļus, varētu sasniegt  4,62 miljonus eiro. 

Kontrabandas vedēji aizturēti uz divām diennaktīm. Muitas krimināldienests sācis pirmstiesas izmeklēšanu; tiks lemts par drošības līdzekļa noteikšanu aizturētajiem. 

Jau ziņots, ka no pirmdienas, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Lietuvā ieviesta karantīna, Lietuvas pilsoņiem aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošos; aizliegts iebraukt arī lielākajai daļai ārzemnieku, bet kravas transporta kustība netiek ierobežota.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu