Klajā nāk jaunais grupas "Stūrī zēvele" albums (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Stūrī zēvele"
"Stūrī zēvele" Foto: publicitātes

Kuldīgas tvīpopa apvienība "Stūrī zēvele" piektdien, 20. martā, laiž klajā jauno studijas albumu “Labvakar”, kas ir trešais tās radošajā darbībā. Līdz šim izdevniecības “Nabamusic” paspārnē izdoti albumi “Labrīt” (2014) un “Labdien” (2016). Ieraksts tapis Valmierā un Rīgā 2019. gadā. 

"Stūrī zēvele" ir indie/pop apvienība, ko 2006. gadā izveidoja skolasbiedri Kuldīgā. Vēlāk, grupas aktīvajai darbībai pārceļoties uz Rīgu, tās sastāvs vairākas reizes ir pamainījies. Pēdējos gadus tajā stabili darbojas pieci dalībnieki - Elizabete Milta, Klāvs Lauls, Justīne Kuzņecova, Maija Ušča un Uldis Gedra. Albuma ierakstā un dziesmu veidošanā piedalījās arī dziedātāja Kate Briška, kura vairs nav aktīva grupas dalībniece. Tāpat albuma ierakstā piedalījās arī vairāki viesmūziķi.

Dziesmu vārdi ir Kārļa Vērdiņa, Klāva Elsberga, Ērika Ādamsona, Māra Čaklā un Kristiānas Kārkliņas dzejoļi un dzejoļu fragmenti. Albuma ieraksts veikts Hodila Records studijā Valmierā, kā arī dažādās vietās Rīgā.

Albuma tituldziesmai "Labvakar" ir tapis arī videoklips, par kuru idejas autors Klāvs Lauls saka: “Video veidoju iespējami tuvu Kārļa Vērdiņa dzejas motīviem. Manuprāt, katram no mums ir kādas bērnības atmiņas par to, cik ļoti gribētos izaugt lielam un, protams, arī fakts, ka bērnam bieži vien pieaugušo lietas šķiet neizprotamas. Klipā arī gribēju, lai nedaudz iejūtamies šajā pieaugušo lomā - vecāki, onkuļi un tantes, kas nu jau arī pašiem vairs nešķiet kas īpaši svešs.”

Stūrī Zēvele - Labvakar from Stūrī Zēvele on Vimeo.

Video režija un montāža bija Klāva Laula ziņā, operators – Oskars Upenieks.

Albuma noformējumā izmantotas Alises Mediņas gleznas. Noformējuma autors - Klāvs Lauls.

Stūrī zēvele "Labvakar"
Stūrī zēvele "Labvakar" Foto: Albuma vāks

Noklausies albumu.

Skaties TVNET interviju ar grupu.

Grupa "Stūrī zēvele" festivālā "Laba daba".

 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu